Latvijas U-21 futbolisti zaudē Sadraudzības kausa spēlē (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas U-21 futbola izlase piektdien cieta neveiksmi Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā notiekošā Sadraudzības kausa pusfināla spēlē par 5.-8.vietu, tāpēc turnīra noslēgumā aizvadīs maču par septīto pozīciju.

Aizvadītajā mačā Latvijas sportisti ar rezultātu 1:3 (1:2) piekāpās pretiniekiem no Kazahstānas. Vienīgos vārtus Latvijas izlases labā guva Dāvis Ikaunieks.

Līdz ar to svētdien plānotajā mačā par septīto vietu Latvija sacentīsies ar Lietuvas vienaudžiem, kas piektdien pēcspēles sitienu sērijā piekāpās Sanktpēterburgas komandai.

Jau vēstīts, ka apakšgrupu turnīrā Latvija sākotnēji ar 1:0 pieveica Maskavas komandu, turpinājumā ar 1:0 pārspēja arī vienaudžus no Baltkrievijas, bet noslēdzošajā cīņā cīnījās 0:0 ar Kazahstānu, kas deva uzvaru savā apakšgrupā.

Tomēr ceturtdaļfināla mačā trešdien latvieši ar 0:2 piekāpās Igaunijas vienaudžiem.

Latvijas U-21 izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs dalībai treniņnometnē pirms turnīra uzaicināja 22 futbolistus. Šīgada Sadraudzības kausa turnīra reglamentā norādīts, ka tajā piedalīties var tikai 1993.gadā dzimušie un jaunāki futbolisti, tāpēc vecāki spēlētāji uz šo turnīru netika aicināti un valstsvienībā atrodams daudz debitantu.

Aizpagājušajā gadā Latvijas U-21 izlase turnīru noslēdza augstajā ceturtajā vietā, bet pērnā gada sākumā palika 11.pozīcijā, apsteidzot vienīgi Turkmenistānu.

Sadraudzības kausa izcīņa Krievijā norisinās jau kopš 1993.gada, kad tajā piedalījās bijušo padomju valstu čempioni. Savukārt 2012.gadā turnīra formāts tika pārveidots, un kopš tā laika par prestižo kausu cīnās U-21 izlases.

Latvijas U-21 futbola izlases sastāvs dalībai Sadraudzības kausa turnīrā:

vārtsargi - Raivo Varažinskis («Liepājas metalurgs»), Kristers Putniņš («Metta»/LU);

aizsargi - Vitālijs Barinovs («Ventspils»), Aleksejs Giļņičs («Vasby United», Zviedrija), Reinis Flaksis, Endijs Šlampe, Madis Miķelsons (visi - «Liepājas metalurgs»), Dmitrijs Kļimaševičs (Daugavpils BFC «Daugava»), Kārlis Kņūts (Jūrmalas «Spartaks»);

pussargi - Vladimirs Mukins, Eduards Tīdenbergs, Dāvis Indrāns (visi - «Ventspils»), Edgars Vardanjans, Ņikita Parfjonovs (abi - «Metta»/LU), Jevgenijs Kazačoks («Spartaks»), Andrejs Kiriļins («Liepājas metalurgs»), Artjoms Loginovs («Jūrmala»);

uzbrucēji - Dāvis Ikaunieks («Liepājas metalurgs»), Kaspars Svārups («Ventspils»), Vladislavs Gutkovskis («Skonto»).

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu