Sinoptiķi: Tuvākās trīs dienas būs nokrišņiem bagātas (58)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: quinet, CC BY-SA 2.0

Tuvākās trīs dienas Latvijā būs nokrišņiem bagātas, saglabāsies arī brāzmainais vējš. Savukārt nākamās nedēļas beigās gaidāms skaidrs un sauss laiks, kā arī kļūs siltāks, liecina Latvijas sinoptiķu prognozes.

Nākamajā diennaktī uz Latviju virzīsies mākoņu un nokrišņu zona, kas ir saistīta ar plašu ciklonu, kas no Atlantijas okeāna virzās uz Lielbritāniju, tādēļ gaidāmi nokrišņi - sniegs, putenis, kā arī sasalstošs lietus, jo 1-2 kilometru augstumā ieplūdīs silts gaiss - tā temperatūra gaidāma 0...+3 grādi. Sniegs pāries sasalstošā lietū jeb atkalā. Veidosies stiprs apledojums. N

Nokrišņi, galvenokārt, sniegs, kā arī apledojums ar pārtraukumiem turpināsies līdz otrdienai. Tuvākās dienas saglabāsies stiprs vējš ar brāzmām līdz 15-19 metriem sekundē , un tikai naktī uz pirmdienu vējš pierims.

Savukārt nākamās nedēļas vidū un otrajā pusē nokrišņi mitēsies, mākoņi izklīdīs, un dienā spīdēs saule.

Šajā periodā gaisa temperatūra jau lēnām paaugstināsies - naktīs teritorijas lielākajā daļā tā nebūs zemāka par -7...-15 grādiem, bet dienas laikā perioda pirmajā pusē gaidāma -4...-8 grādu robežās, jūras piekrastē paaugstināsies līdz -1...-3 grādiem.

Darba nedēļas beigās sals naktīs mazināsies vēl vairāk, bet dienas laikā Latvijas rietumu un centrālajos rajonos temperatūra jau paaugstināsies virs 0 grādiem, tikai austrumu rajonos vēl pieturēsies neliels sals.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu