Deivisa kausā Bratislavā Latvijai divi zaudējumi (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Latvijas tenisisti piektdien Bratislavā ar zaudējumu sāka Deivisa kausa izcīņas Eiropas/Āfrikas zonas I grupas cīņu pret mājiniekiem Slovākijas tenisistiem, liecina rīkotāju informācija.

Mārtiņš Podžus cīņā pret Lukāšu Lacko cieta neveiksmi četros setos ar 6-3, 3-6, 3-6, 1-6.

Latvijas tenisists cīņu sāka ļoti veiksmīgi, pirmajā setā izvirzoties vadībā ar 3-0, pēc tam panāca 5-2 un guva uzvaru arī setā. Turpinājums Podžum vairs nebija tik sekmīgs un otrajā setā, nonākot iedzinējos ar 1-2, viņam tika sniegta arī medicīniskā palīdzība. Tas gan neko daudz nelīdzēja un Lacko panāca izlīdzinājumu spēlē. Sīvāka spēkošanās bija trešajā setā, taču pie rezultāta 3-3 slovāks guva trīs punktus pēc kārtas, izvirzoties pa setiem vadībā ar 2:1. Savukārt ceturtajā setā kortā pilnībā dominēja mājinieks, nodrošinot Slovākijai uzvaru pirmajā vienspēlē.

Otrajā mačā Latviju pārstāvēja Andis Juška 4-6, 7-6, 3-6, 6-4, 6-8 zaudēja Martinam Kližanam. Līdz ar to Slovākija pēc pirmās dienas ir vadībā ar 2-0.

Dubultspēlei sestdien Jānim Podžum un Artūram Lazdiņam jātiekas ar Kližanu un Mihalu Mertinjaku, savukārt svētdien notiks pēdējās vienspēles, kurās Lacko pretinieks būs Juška, bet Mārtiņš Podžus spēlēs pret Kližanu. Komandu kapteiņiem neilgi pirms spēļu sākuma sestdien un svētdien būs iespēja veikt izmaiņas spēļu pieteikumā.

Augstāk rangā ir Slovākijas tenisisti - Kližans ieņem 91.vietu, bet tālākās pozīcijās seko Lacko (101.), Andrejs Martins (133.) un dubultspēļu speciālists Mertinjaks (1348.). Latvijas komandā visi pieteiktie spēlētāji rangā ir ārpus pirmā piecsimtnieka - Juška 569.vietā, Mārtiņš Podžus (650.) un Jānis Podžus (1054.), bet Lazdiņš rangā neatrodas.

Cīņa notiek Bratislavas «Aegon» arēnā cietā seguma laukumā.

Jau ziņots, ka Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis Bratislavā nespēlē, jo gatavojas Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) turnīriem. Latvijas komandas kapteinis ir Kārlis Lejnieks.

Mača uzvarētāji iekļūs otrajā kārtā, kur tiksies ar Austriju, bet zaudētāji cīnīsies par vietas saglabāšanu I grupā pret Ukrainas un Rumānijas spēles neveiksminiekiem.

Latvijas tenisisti Eiropas/Āfrikas zonas I grupā iekļuva pērn, kad izšķirošajā II grupas mačā uzvarēja Somiju. «Arēnā Rīga» notikušajā cīņā spēlēja arī Gulbis.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu