Miris izcilais spāņu futbola treneris Aragoness

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Agrās sestdienas rīta stundās 75 gadu vecumā aizsaulē aizgājis izcilais spāņu futbola treneris Luiss Aragoness, vēsta vietējie mediji.

Aragoness tiek uzskatīts par pēdējo gadu Spānijas futbola izlases starptautiskās dominances galveno iemeslu, kurš futbolā attīstījis pašlaik labi zināmo "tiqui-taca" spēles stilu.

Ar Spānijas izlasei treneris strādāja no 2004. līdz 2008.gadam, kopā ar to 2008.gadā kļūstot par Eiropas čempionu. Šis panākums ielika pamatus tālākai spāņu dominancei, kas izlasei ļāva triumfēt arī 2010.gada Pasaules kausa finālturnīrā un 2012.gada Eiropas čempionātā.

Pēdējos dzīves gados Aragoness cīnījies ar nopietnas slimības sekām, bet viņa pēdējā darba vieta 2009.gadā bija Turcijas klubs Stambulas "Fenerbahce".

Kā futbolists Aragoness trīs reizes ar Madrides "Atletico" komandu kļuva par Spānijas čempionu, kā arī aizvadīja 11 spēles nacionālajā izlasē. Savukārt kā treneris viņš labākos savas karjeras gadus pavadīja pie "Atletico" un "Barcelona" vienību stūres, ar tām kopumā izcīnot deviņas trofejas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu