Rastorgujevam bronza Eiropas čempionāta sprinta distancē (23)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien izcīnīja trešo vietu Čehijā notiekošā Eiropas atklātā čempionāta desmit kilometru sprinta distancē.

Rastorgujevam tā šajā čempionātā ir jau otrā medaļa.

Pirms tam Rastorgujevs ceturtdien izcīnīja zeltu 20 kilometru individuālajā distancē. Latvijas sportists par Eiropas čempionu pieaugušajiem kļuva pirmoreiz kopš 2002.gada, kad Oļegs Maļuhins bija labākais gan sprinta, gan sekojošajā iedzīšanas distancē.

Ar šiem rezultātiem Rastorgujevs garantējis, lai arī nākamajā gadā atrastos Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) A sastāvā.

Pirms gada Rastorgujevs Eiropas čempionātā izcīnīja ceturto vietu 20 kilometros, bet desmit kilometru sprintu viņš pamanījās nobraukt pat divas reizes, tomēr abas reizes sacensības atcēla nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ. Savukārt pirmoreiz viņš ceturto vietu 20 kilometros spēja izcīnīt vēl 2011.gadā.

Pasaules kausa posmos Rastorgujevs savā karjerā uz goda pjedestāla vēl nav kāpis, bet divreiz bijis ceturtais.

Kā ziņots, 15 kilometru distancē dāmām ceturtdien 29.vietu Eiropas čempionātā izcīnīja vēl viena olimpiete Žanna Juškāne, bet sestdienas 7,5 kilometru sprintā viņai 41.pozīcija.

Čempionāts ilgs līdz 4.februārim. Eiropas čempionātā piedalās sportisti līdz 26 gadu vecumam.

Pēc Eiropas čempionāta pasaules labākie biatlonisti startēs Soču olimpiskajās spēlēs, kurās Latviju pārstāvēs Rastorgujevs un Juškāne, bet pēc tam notiks atlikušie trīs Pasaules kausa posmi.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu