Video: Liepājā līderis pēc pirmās dienas ir soms Lapi (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aigars Tīdmanis/www.go4speed.lv

Somu braucējs Esapeka Lapi («Škoda Fabia S2000») ir līderis pēc Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) Latvijas posma - rallija «Liepāja» - pirmās dienas sešiem ātrumposmiem.

Lapi tika pie panākumiem pēdējos trīs dienas «dopos», bet pirms tam pirmajos trīs ātrumposmos daudziem no potenciālajiem līderiem nācās «tīrīt» sasnigušos sacīkšu ceļus. Sacīkšu turpinājumā Lapi iekavēto atguva un pēc sešiem ātrumposmiem par 2,6 sekundēm apsteidz ar Latvijas licenci braucošo krievu pilotu Vasīliju Grjazinu («Ford Fiesta S2000»), kurš uzvarēja otrajā un trešajā «dopā».

Tikmēr trešais pašlaik ir īru sportists Kreigs Brīns («Peugeot 207 S2000»), kurš pirms sacensībām bija galvenais favorīts uz uzvaru. Viņš līderim zaudē 56,6 sekundes.

Kopējā ieskaitē pēc sešiem «dopiem» septītais ir latvietis Mārtiņš Svilis («Mitsubishi Lancer Evolution IX»), desmito vietu ieņem Jānis Vorobjovs («Mitsubishi Lancer Evolution X»), 24.pozīcijā atrodas Ralfs Sirmacis («Ford Fiesta R2»), vienu vietu zemāk atrodas Kristaps Feldmanis («Ford Fiesta R2»), bet 28.pozīciju ieņem Nauris Bruņinieks («Ford Fiesta R2»).

Sirmacis pašlaik ir septītais 2WD grupā, bet Svilis ir vicelīderis «Production» kausa ieskaitē. Sacensības turpina 43.ekipāžas.

Svētdien posms turpināsies ar atlikušajiem sešiem «dopiem».

Rallijs «Liepāja» risinās Liepājas un Kuldīgas apkārtnē. Kopumā 58 automašīnām divās dienās jāveic 12 ātrumposmi, kuru kopējais garums ir 240,56 kilometri. Pazīstamākais braucējs šogad ir «M-Sport» komandā braucošais francūzis Braiens Bufjē, kurš sacenšas arī pasaules autorallija čempionātā (WRC). Viņš gan pēc uzvaras pirmajā ātrumposmā jau otrajā bija spiests izstāties dzinēja defekta dēļ.

Pirms gada Latvijas posmā ERČ ieskaitē uz starta izgāja vien 37 automašīnas.

Tāpat paralēli ERČ posmam risinās arī pirmie divi Latvijas čempionāta posmi, kuriem pieteikušies 32 braucēji. Katra sacensību pilnā diena ir kā atsevišķs nacionālā seriāla ieskaites posms.

Par Latvijas čempionāta pirmā posma uzvarētāju absolūtajā vērtējumā kļuva Grjazins, kurš par divām minūtēm un 20,9 sekundēm apsteidza igauni Sīmu Plangi («Mitsubishi Lancer Evo X»). Trešo vietu mazāk nekā piecas sekundes aiz Plangi ieņēma Svilis.

R5 grupā par posma uzvarētāju kļuva Grjazins, N4 grupā labākais bija Plangi, bet R2 grupā triumfēja Sirmacis, kuram absolūtajā vērtējumā bija 12.pozīcija.

Latvijas autorallija čempionātā šogad paredzēti astoņi posmi. Divām Liepājas sacīkstēm sekos vēl viens ziemas rallijs - februāra otrajā pusē paredzētais rallijs «Sarma». Vasarā būs trīs posmi Latvijas teritorijā - ralliji «Talsi», «Kurzeme» un «Latvija» -, bet kaimiņvalstīs norisināsies «Viru» rallijs Igaunijā un «300 ezeru» rallijs Lietuvā.

Kā ziņots, ERČ posmi Latvijā notiks vēl vismaz trīs gadus.

ERČ šīgada sezonā ir 12 posmi - trīs sniega un ledus ralliji, kas veido jauno ERČ Ziemas kausa izcīņu, divi grunts posmi, četri asfalta seguma posmi un trīs jauktā asfalta un grants seguma ralliji. Sezona tiek dalīta divās daļās - pirmie un pēdējie seši posmi -, čempionāta kopvērtējumā skaitot četrus labākos rezultātus no katras daļas.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu