Visi cietušie Zolitūdes traģēdijas seku likvidētāji ir izrakstīti no slimnīcas (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šobrīd visi cietušie Zolitūdes traģēdijas seku likvidētāji ir izrakstīti no slimnīcas, ziņu aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Šembele.

No slimnīcas izrakstītie glābēji šobrīd ārstējas mājās ģimenes ārsta uzraudzībā vai nepieciešamības gadījumā atkārtoti veic rehabilitācijas kursu kādā no Jūrmalas rehabilitācijas centriem. «Pakāpeniski cilvēki izveseļojas un atgriežas darbā,» stāstīja Šembele.

Glābēji, kuri joprojām nav atgriezušies darbā, ir darba nespējīgi un viņiem ir slimības lapas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 2013.gada decembrī deviņi Zolitūdes traģēdijas seku likvidēšanā iesaistītie glābēji turpināja fiziski un morāli atgūties Jūrmalas rehabilitācijas centros, savukārt viens ārstējās slimnīcā.

Jau ziņots, ka 21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala «Maxima» jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Starp bojāgājušajiem bija arī trīs ugunsdzēsēji, kuri piedalījās glābšanas darbos.

Pirms traģēdijas veikalā iedarbojās trauksmes signāls, taču daudzi cilvēki to ignorēja.

Zolitūdes traģēdija kļuva par lielāko nelaimi Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu