Evakuācijas mācību trauksmes gaidāmas dažādās valsts iestādēs (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Evakuācijas mācību trauksmes tuvākajā laikā gaidāmas arī citās valsts iestādēs, tostarp skolās un ministrijās, ziņu aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Šembele.

Normatīvajos aktos, pēc kuriem vadās VUGD, ir noteikti objekti, kuros pārbaudes ir jāveic obligāti katru gadu. Kā piemēru, kur gaidāmas evakuācijas mācību trauksmes, Šembele min skolas, kurās mācību trauksmes ir jānovada reizi gadā. Tāpat Šembele neizslēdz, ka ugunsdzēsības pārbaudes laikā ministrijās var notikt arī evakuācijas mācību trauksme.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 30.janvārī Saeimas galvenajā namā bez iepriekšēja brīdinājuma ieslēdzās mācību trauksmes signalizācija un notika cilvēku evakuācija.

Kā novēroja aģentūra LETA, Saeimā atskanēja trauksmes paziņojums vairākās valodās. Deputāti un Saeimas darbinieki pameta parlamenta ēku, bet procesu uzraudzīja policijas darbinieki.

Notiekošo Saeimas ēkā vērojuši arī VUGD inspektori, kuri kopā ar atbildīgo personu par ugunsdrošību savus secinājumus izdarīs vēlāk.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu