Prezidenta ekspertu grupa sākusi darbu pie likuma izmaiņām partiju stiprināšanai (34)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Valsts prezidentam Andrim Bērziņam iecere par likumdošanas iniciatīvu politisko partiju stiprināšanai joprojām ir aktuāla un darbu pie tās ir sākusi ekspertu grupa, aģentūrai LETA pastāstīja prezidenta preses padomniece Līga Krapāne.

«Plašāka informācija par priekšlikumiem būs pieejama tikai tad, kad darbs noslēgsies. Konkrēta noteikta termiņa tam nav,» piebilda Krapāne.

Ekspertu grupa jau iepriekš prezidenta uzdevumā strādāja pie valsts pārvaldes stiprināšanas modeļa priekšlikumiem, kas jau iesniegti Saeimā, sacīja Krapāne. Darba grupā strādā Latvijas Universitātes docētāji - politologi Daina Bāra un Valts Kalniņš, jurists Jānis Pleps un ekonomiste Inga Vilka.

Jau ziņots, ka Bērziņš izteicis ieceri veidot ekspertu grupu, kas sniegtu priekšlikumus likumdošanas izmaiņām, lai Latvijā veidotos skaitliski lielas un nozīmīgas politiskās partijas.

Bērziņš jau vairākkārt ir paudis bažas par Latvijas politisko partiju biedru mazskaitlīgumu un sabiedrības nepietiekamo iesaistīšanos partiju tapšanā un to darbībā. Šī iemesla dēļ prezidents izteicis priekšlikumu apsvērt iespēju veidot ekspertu grupu, kura nāktu klajā ar priekšlikumiem likumdošanas izmaiņām, kas būtu vērstas uz to, lai Latvijā veidotos skaitliski lielas un nozīmīgas politiskās partijas.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu