«Erasmus» studiju mobilitātes iespējas studentiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Pavasara semestrī 27 Liepājas Universitātes (LiepU) studenti, izmantojot Erasmus Mūžizglītības programmas sniegtās iespējas, studijas vienu semestri turpinās kādā no Eiropas augstskolām.

7 no studentiem ārzemēs studēja jau rudens semestrī un ir ieguvuši iespēju pagarināt studiju termiņu un turpināt studijas izvēlētajā augstskolā arī pavasarī.

Erasmus studiju mobilitātes sniegtās iespējas izmantos bakalaura studiju programmu «Dizains», «Baltu filoloģija un kultūra», «Sociālais darbinieks», «Datorzinātnes», «Vides un atjaunojamo energoresursu pārvaldība un inženierija», «Logopēdija», «Skolotājs», «Komunikācijas vadība», «Dizains», «Eiropas valodu un kultūras studijas», «Baltu filoloģija un kultūra» un «Jauno mediju māksla» studenti, kā arī viens maģistra studiju programmas «Jauno mediju māksla» students.

Studenti ir izvēlējušies turpināt studijas dažādu valstu augstskolās – Leiria Politehniskajā institūtā (Portugāle), Cluj-Napoca Mākslas un Dizaina Universitātē (Rumānija), Viļņas Universitātē un Utenas Lietišķo zinātņu Universitātē (Lietuva), Bergenas Universitātē (Norvēģija), Valsts Augstākās profesionālās izglītības skolā (Polija), Centrāl-Maķedonijas Tehniskās izglītības institūtā un Epirus Tehnoloģiskās izglītības institūtā (Grieķija), Granādas Universitātē un Valensijas Katoļu Universitātē «San Vicente Martir» (Spānija), Matej Bel Universitātē (Slovākija) un Bauhaus Univeristātē (Vācija).

LiepU bakalaura studiju programmas «Kultūras vadība» studente Sofija Kistenmahere par studiju mobilitāti 2013./2014. studiju gada rudens semestrī Viļņas Universitātes Starptautiskajā biznesa skolā stāsta: «Augstskolā atšķīrās gandrīz viss mācību process no LiepU. Es nebiju visu laiku kopā ar vienu mācību grupu, bet katrā priekšmetā mācījos kopā ar citiem studentiem – gan lietuviešiem, gan ārzemniekiem, tādejādi varēju iepazīties ar dažādiem interesantiem cilvēkiem. Arī mūsu pasniedzēji bija no dažādām valstīm, piemēram, no ASV un Zviedrijas. Dažreiz atnākt uz universitāti motivēja jau pati ēka vien. Universitātes sienas rotāja slavenu cilvēku uzmundrinoši citāti, visas klases bija mūsdienīgi iekārtotas un aprīkotas. Es ļoti priecājos, ka varēju dziedāt Viļņas Universitātes jauktajā korī «Gaudeamus» – ne tikai iepazinos ar jaukiem cilvēkiem un iepazinu lietuviešu valodu, bet arī guvu ieskatu Lietuvas bagātajā mūzikas pasaulē. Augstskolā piedāvāja arī iesaistīties dažādos sporta veidos, es nolēmu izmēģināt Zumbas nodarbības.»

Erasmus ir apmaiņas programma, kas piedāvā studentiem studēt, iziet praksi no 3 līdz 12 mēnešiem kādā no Liepājas Universitātes partneraugstskolām Eiropā vai arī veikt praksi kādā no ārvalstu partnerinstitūcijām. Studiju un prakses periods tiek atzīts LiepU, un tam tiek piešķirta stipendija.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu