Teju visas IKVD reģistrētās aukles drīkst turpināt pieskatīt bērnus (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Teju visas no Izglītības kvalitātes valsts dienestā (IKVD) par auklītēm reģistrētajām fiziskajām un juridiskajām personām drīkst turpināt pieskatīt bērnus.

Kā ziņots, līdz pagājušā gada beigām bija noteikts pārejas periods, kad bērnu uzraudzības pakalpojumu var sniegt arī persona, kura neatbilst izglītībai noteiktajām prasībām. Savukārt, ja bērnu uzraudzības pakalpojumu plānots sniegt arī 2014.gadā, personai līdz 2013.gada beigām bija izglītības programma jāapgūst un līdz šā gada 1.februārim par to jāinformē Kvalitātes dienests, pretējā gadījumā personu varēja izslēgt no bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju reģistra.

Kā pastāstīja par Bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistru atbildīgā amatpersona Ivans Jānis Mihailovs, jau patlaban ir skaidrs, ka no 506 reģistrētajām auklēm 490 personas drīkst turpināt bērnu pieskatīšanu, bet par 16 vēl tiek gaidīta informācija, kas varētu būt izsūtīta pa pastu.

Mihailovs arī pastāstīja, ka cilvēkiem aizvien ir interese kļūt par bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju un dienā piesakās vidēji trīs personas.

Kā ziņots, kopš pagājušā gada septembra fiziskās un juridiskās personas var reģistrēties IKVD, lai iegūtu tiesības sniegt bērnu uzraudzības pakalpojumus. Kvalitātes dienesta mājaslapā ir pieejams publiskotais bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrs.

Valdība vienojusies, ka tiek turpināta valsts atbalsta izmaksa ģimenēm ar bērniem, kuri uzņemti pašvaldības rindā, bet nav saņēmuši vietu pašvaldības bērnudārzā un izmanto aukles pakalpojumus, iepriekš informēja Izglītības un zinātnes ministrijā.

Vecāki var slēgt līgumu ar aukli jeb bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju - fizisku vai juridisku personu - un saņemt ikmēneša valsts atbalstu 142 eiro apmērā bērnam, kuram trūkst vietas pašvaldības bērnudārzā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu