Pērn rūpniecības produkcijas apjoms samazinājies par 0,4% (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

2013.gadā, salīdzinot ar 2012.gadu, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 0,4%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes jaunākie dati.

Kopējo samazinājumu būtiski ietekmēja produkcijas apjoma kritums elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē par 4,3%. Savukārt apstrādes rūpniecībā ražošana pieauga par 0,6% un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē - par 3,9%.

2013.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, vislielākais ražošanas apjoma samazinājums bija metālu ražošanas nozarē par 55,8%, ko ietekmēja AS «Liepājas metalurgs» darbības pārtraukšana. Būtisks kritums arī iekārtu un ierīču remontā un uzstādīšanā (kuģu un laivu remonts un apkope, visādu veidu iekārtu un ierīču remonts un apkope, ražošanas iekārtu un ierīču uzstādīšana) - par 20,5% un farmaceitisko pamatvielu un farmaceitisko preparātu ražošanas nozarē - par 13,5%.

Savukārt lielākais ražošanas apjoma pieaugums bija datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanas nozarē - par 27,6%, mēbeļu ražošanas nozarē - par 10,6% un elektrisko iekārtu ražošanas nozarē - par 9%. Sekmīgi strādāja arī tādas pēc īpatsvara nozīmīgas apstrādes rūpniecības nozares kā pārtikas produktu ražošanas nozare - pieaugums par 6,4%, kokapstrādes nozare - pieaugums par 3,3% un gatavo metālizstrādājumu ražošanas nozare - pieaugums par 2,3%.

2013.gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar trešo ceturksni, rūpniecības produkcijas izlaide pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 0,6%. Tai skaitā ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē par 2,2% un elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē par 3,6%, bet apstrādes rūpniecībā bija pieaugums par 2%.

2013.gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar 2012.gada ceturto ceturksni, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 0,6%. Tai skaitā elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē par 10,8%. Savukārt pieaugums bija ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē par 6,9% un apstrādes rūpniecībā - par 2,7%.

2013.gada decembrī, salīdzinot ar novembri, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 1,4%, tai skaitā elektroenerģijas un gāzes apgādē - par 6,4%, bet pieaugums bija apstrādes rūpniecībā - par 1% un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē par 3,7%.

2013.gada decembrī, salīdzinot ar iepriekšējā gada decembri, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 4,1%, tai skaitā elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē par 21,4%, bet pieaugums bija ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē par 18,3% un apstrādes rūpniecībā - par 3,3%.

Jau ziņots, ka pērnā gada novembrī, salīdzinot ar oktobri, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās palika nemainīgs, bet, salīdzinot ar 2012.gada novembri, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 0,4%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes jaunākie dati.

Pieaugums bija apstrādes rūpniecībā par 2,1%, bet samazinājums - ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē - par 1,2% un elektroenerģijas un gāzes apgādē - par 4%.

Apstrādes rūpniecības produkcijas pieaugums, salīdzinot ar oktobri, bija pēc īpatsvara lielākajās nozarēs: kokapstrādē - par 3,4%, pārtikas produktu ražošanā - par 2,1% un metālapstrādē - par 16,5%.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu