Vietējie sinoptiķi: Šonedēļ turpināsies laika apstākļu izmaiņas (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: wo1vesrx, CC BY-NC-SA 2.0

Laika apstākļu izmaiņas, kas Latvijā aizsākās pagājušajā nedēļas nogalē, turpināsies arī šonedēļ – pakāpeniski kļūs vēl siltāk, liecina Latvijas, Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Šīs nedēļas otrajā pusē jau visā Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies virs 0 grādu atzīmes.

No otrdienas līdz ceturtdienai laika apstākļus Latvijā noteiks augsta spiediena atzars – jau naktī uz otrdienu nokrišņu zona atkāpsies no Latvijas, un turpmākajās dienās ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Debesis brīžiem arī skaidrosies un uzspīdēs saule.

Naktīs vēl saglabāsies mērens sals, viszemākā gaisa temperatūra gaidāma naktī uz trešdienu, kad tā teritorijas lielākajā daļā pazemināsies līdz -8...-13 grādiem, tomēr dienas laikā sals jau būs neliels, atsevišķos rajonos to nomainīs atkusnis. Vējš šajās dienās būs vien lēns līdz mērens, līdz ar to sajūtu temperatūra nebūs krasi zemāka par gaisa temperatūru.

Darba nedēļas beigās - piektdien, kā arī brīvdienās, atmosfēras spiedienam pazeminoties, palielināsies gan mākoņu daudzums, gan arī gaidāmi nokrišņi – sniegs, slapjš sniegs, kā arī lietus. Pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš, brāzmās sasniedzot 13-17 metrus sekundē (m/s). Bet gaisa temperatūra paaugstināsies vēl vairāk – jau naktīs tā gaidāma no vien no -3...-4 grādiem austrumu rajonos līdz 0...+2 grādiem piekrastē, dienas laikā jau visā Latvijā tā paaugstināsies virs 0 grādiem, sasniedzot +1...+4 grādus.

Uz ceļiem bieži gaidāms apledojums – gan nedēļas sākumā, kad tiek novērots sasalstošs lietus, gan arī nedēļas beigās, kad arī dažubrīd var tikt novērots sasalstošs lietus, gan arī gaisa temperatūrai svārstoties ap 0 grādu atzīmi – dienas laikā temperatūra būs virs nulles, arī nokrišņi gaidāmi gan kā sniegs un slapjš sniegs, gan kā lietus, savukārt naktīs, temperatūrai pazeminoties, piesals.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu