LU Vēstures un filozofijas fakultātē stāstīs par brīvmūrniecību (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Grinbergs/ LU preses centrs

Trešdien, 5. februārī, Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē (LU VFF) ciklā «Vēstures mozaīka» notiks publiskā lekcija par tēmu «Brīvmūrniecība kā Apgaismības gadsimta augstākā izpausme», par ko stāstīs  profesors Dr.hist. Gvido Straube.

Apgaismības gadsimta viena no spilgtākajām izpausmēm bija brīvmūrnieku ložas. Šīs slēgtās biedrības sekmēja demokrātijas, humānisma, tiesiskuma attīstību, skaidro profesors. Lekcijā tiks stāstīts par to, kā šī biedrība izveidojusies un kas tajā darbojušies.

Lekciju cikls «Vēstures mozaīka» ir pirmais LU VFF rīkotais šāda veida pasākums jebkuram interesentam. Ciklā tiks nolasītas astoņas lekcijas par visdažādākajām tēmām – par ideoloģiju un kultūru pirmskara Latvijā, Eiropas Savienības vēsturi, Svētā Nikolaju un Santa Klausa popularitātes skaidrojumiem, sabiedrības protestiem Čehoslovākijā , vēsturi mākslas darbos, Latvijas armiju un daudz ko citu. Šīs lekcijas bez maksas var apmeklēt ikviens interesents.

Nākamā lekcija notiks 12. februārī, kad doc. Dr.hist. Andris Šnē stāstīs par tēmu «Vikingi: vēsture un mīti».

Visas lekcijas ilgst pusotru stundu un pēc tām notiek diskusija. Lekciju sākums plkst. 18.00. Tās notiek Vēstures un filozofijas fakultātē, Aspazijas bulvārī 5, 513. auditorijā. Lekciju videoieraksti ir pieejami arī elektroniski LU portālā.

Jāatgādina, ka Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāte, sākot no 11. decembra, trešdienu vakaros piedāvā populārzinātnisko lekciju ciklu «Vēstures mozaīka», kura mērķis ir popularizēt vēsturi un parādīt, ka tā var būt saistoša ikvienam.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu