Ugunsgrēkā kopmītnē Beļģijā cietusi vēl viena Latvijas pilsone (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ugunsgrēkā Lēvenas studentu mītnē Beļģijā bojā gājušas divas studentes no Īrijas, no kurām viena ir latviete, vēsta laikraksts «Irish Times».

Portāla «Baltic Ireland» rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka slimnīcā nogādāto cietušo studentu vidū ir vēl viena Latvijas pilsone no Īrijas. Taču viņas veselība vai dzīvība nav apdraudēta.

Uguns nopostītajā ēkā Lēvenas universitātes kompleksā dzīvoja «Erasmus» programmas studenti no vairākām Īrijas augstskolām.

Tiek uzskatīts, ka ugunsgrēks izcēlās piektdienas rītā ap plkst.6, un ugunsdzēsēji aptuveni trīs stundas strādājuši, lai to ierobežotu. Ugunsnelaimes laikā ēkai daļēji iebrucis jumts.

Ugunsgrēkā bojā gājusi 22 gadus vecā Latvijas pilsone Dace Zariņa un 19 gadus vecā Sāra Gibadlo, kas, pēc Īrijas presē ziņotā, ir poliete.

Kaimiņi no degošās ēkas palīdzējuši izglābties astoņām studentēm, no kurām neviena nav guvusi nopietnus savainojumus.

Ugunsgrēka vietā strādā izmeklētāji, bet tā izcelsmes iemesli pagaidām ir neskaidri.

Beļģijas policija apstiprināja, ka māja, kurā dzīvoja studentes, nebija reģistrēta kā studentu kopmītne, kā to nosaka vietējie likumi.

Daudzās Beļģijas pilsētās, kurās ir augstskolas, namu īpašniekiem ļauts izīrēt mājokļus studentiem, taču kā studentu kopmītnes izīrētie mājokļi jāreģistrē pašvaldībā un tiem tiek piemēroti specifiski nodokļi.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu