Aicina uz Talsu Mūzikas skolas atklāšanas koncertu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

9.februārī plkst. 15.00, Talsu Tautas namā notiks Talsu Mūzikas skolas atklāšanas koncerts, uz kuru mīļi aicināti bijušie skolotāji, audzēkņi, vecāki, un visi interesenti, informē Inta Udodova, Talsu Mūzikas skolas skolotāja.

«Mēs gaidījām, gaidījām līdz beidzot sagaidījām!», tā droši vien teiktu lācītis Pūks, ja vien viņš mācītos Talsu Mūzikas skolā.

Jā, tas nu ir noticis! Savā 59. darbības gadā Talsu Mūzikas skola atkal ir atgriezusies savā vecajā vietā, pašā Talsu pilsētas sirdī - Radošajā sētā. Jaunā skola ārēji ir tik līdzīga iepriekšējai, ka kāds retāks Talsu viesis tikai rūpīgāk ieskatoties pamanītu, ka tagad tā ir pavisam cita skola!

Taču talsenieki nedaudz vairāk kā pirms trim gadiem noteikti pamanīja, ka mūzikas skolas logos Lielajā ielā 19/21 vairs nedeg gaisma. No tiem neskan ne kora balsis, ne arī klavieru, vijoļu, akordeona vai pūšaminstrumentu skaņas, pa Lielo ielu vairs nebrāžas bērni ar lielākam un mazākām mūzikas instrumentu kastēm... 2010.gada rudenī Talsu Mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi atvadījās no vecās skolas un atstāja savu ierasto mājvietu, lai drīz atkal atgrieztos jaunās telpās. Taču gāja laiks, un īstie būvniecības darbi sākās tikai apmēram pirms gada.

4.st

Talsu Mūzikas skola atkal ir atgriezusies savā vecajā vietā, taču pavisam jaunās, skaistās un modernās telpās. Visās klasēs ir jaunas mēbeles un mūsdienīgs tehniskais aprīkojums: mūzikas atskaņošanas aparatūra, interneta pieslēgums, bet teorijas klasēs ir arī interaktīvās tāfeles un digitālās klavieres. Skolas bibliotēkā ir iespējams ne vien saņemt notis, bet arī klausīties mūziku. Skolotāji saka lielu paldies Talsu novada domei un visiem, kas ieguldīja savu darbu un zināšanas, lai mūzikas skolas audzēkņi varētu mācīties tik gaišās, siltās, modernās un gaumīgās telpās!

Savu muzikālo paldies vēlamies pateikt, aicinot visus, kas piedalījās skolas projektēšanā, būvēšanā un labiekārtošanā uz koncertu 9.februārī plkst. 15.00 Talsu Tautas namā. Īpaši aicinām bijušos skolotājus, audzēkņus un vecākus, kā arī visus interesentus.

Koncertā piedalīsies Talsu Mūzikas skolas bijušie audzēkņi: viena no pirmajām skolas absolventēm, Latvijas Mūzikas akadēmijas koncertmeistare Ilze Dzērve un profesors Jānis Matulis, koncertmeistare Dzintra Vīcupe un sitaminstrumentu spēles pasniedzējs, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra solists un komponists Rihards Zaļupe, kā arī Aleksandrs Jalaņeckis, Armands Svinsters, Mūzikas akadēmijas studenti Krišjānis Rērihs, Jolanta Strikaite, Nadīna Zapacka un mūzikas vidusskolu audzēkņi. Koncertu vadīs aktieris, Latvijas Kultūras akadēmijas students Reinis Boters.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu