Reitingu aģentūra «R&I» Latvijai apstiprina stabilu nākotnes prognozi (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien Japānas reitingu aģentūra «R&I» apstiprinājusi Latvijas kredītreitingu «BBB» līmenī, nosakot stabilu nākotnes prognozi, informē Valsts kase.

Aģentūras paziņojumā minēts, ka Latvijas ekonomika turpina uzrādīt stabilu izaugsmi ar mērenu inflāciju. Finanšu sistēmas stabilitāte ir palielinājusies, un kredītu izsniegšanā ir gaidāma izaugsme. Kaut arī nerezidentu noguldījumiem nepieciešama uzraudzība, maz ticams, ka tie var negatīvi ietekmēt finanšu sistēmu. Arī valdības fiskālā situācija ir labā līmenī. Aģentūra uzskata, ka Latvijas ekonomika turpinās attīstīties ar aptuveni 4% izaugsmi uz Eiropas valstu ekonomiku atlabšanas fona.

Kā ziņots, Latvijas kredītreitingu nosaka starptautiskās reitinga aģentūras «Moody's Investors Service», «Fitch Ratings» un «Standard&Poor's», kā arī Japānas reitingu aģentūra «R&I».

Pašlaik aģentūras ir novērtējušas Latvijas kredītreitingu ilgtermiņa saistībām ārvalstu valūtā šādā līmenī: «Moody's Investors Service» - «Baa2» ar pozitīvu nākotnes vērtējumu, «Standard&Poor's» - «BBB+» ar pozitīvu nākotnes vērtējumu, «Fitch Ratings» - «BBB+» ar stabilu nākotnes prognozi un «R&I» - «BBB» ar stabilu nākotnes vērtējumu.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu