Jauniešu vidū popularitāti gūst bīstama spēle; ir pirmie nāves gadījumi (136)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: piervix, CC BY-SA 2.0

Īrijā nedēļas nogalē dzīvību zaudēja divi jaunieši, kuri, visticamāk, kļuvuši par upuri alkohola dzeršanas spēlei «Nek Nomination», kas iegūst arvien lielāku popularitāti jauniešu vidū, ziņo ārvalstu mediji.

Agrā sestdienas rītā savās mājās bezsamaņā tika atrasts 22 gadus vecais Ross Kamins. Viņš tika nogādāts slimnīcā, taču mediķi viņu vairs nespēja glābt. Par jaunieša nāves iemeslu tiek nosaukta saindēšanās ar alkoholu.

Dažas stundas vēlāk upē netālu no Milfordas tilta Karlovas apriņķī tika atrasts 19 gadus vecā Džonija Birna mirstīgās atliekas. Viņš no tilta nolecis, veicot «Nek Nomination» spēles uzdevumu, kā ziņo liecinieki.

Pirmdien Birna ģimene ar sociālo tīklu un mediju palīdzību uzrunāja sabiedrību, aicinot jauniešus nespēlēt viņu dēlam par liktenīgo kļuvušo alkohola dzeršanas spēli.

Spēles pirmsākumi meklējami Austrālijā, taču pamazām tā ieguvusi popularitāti arī Eiropā. «Nek Nomination» pamatideja ir vienā paņēmienā izdzert kādu alkoholisko dzērienu, tad izpildīt kādu darbību un nominēt nākamo, kam tas jāatkārto.

Internetā atrodami daudzi spēles varianti, vienā no tiem kāds jaunietis iztukšo alus pudeli un tad, atmuguriski izpildot salto, ielec no tilta ūdenī. Domājams, ka jaunietis no Īrijas mēģinājis veikt ko līdzīgu, taču viņa gadījumā tas nebeidzās ar jautru «Youtube» video.

«Tā nav nekāda spēle, tas ir dzīvībai bīstams un riskants fenomens, kas kalpo par pierādījumu tam, ka jaunajām alkohola lietošanas tendencēm jāpievērš plašākas sabiedrības uzmanība,» reaģējot uz nedēļas nogales notikumiem, sacīja Īrijas Bērnu un jaunatnes lietu ministrs Francis Ficdžeralds.

Komentāri (136)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu