Banķieru pašnāvību vilnis satricina finanšu nozari (105)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Michael Aston, CC BY-NC 2.0

«Russel Investment» darbinieka Maika Djūkera izlēkšana pa augstceltnes logu bija jau ceturtais banku darbinieka pašnāvības gadījums pagājušās nedēļas laikā, ziņo «Russia Today».

50 gadus vecais Djūkers tika atrasts zem 15 metrus augstā «Tacoma Narrows» tilta Vašingtonā. Policija uzskata, ka vīrietis pats pārkāpis tilta margām un nolēcis no tā. Izmeklētāji noskaidrojuši, ka vīrietim iepriekš bijušas problēmas darbā. «Russel Investment» pārstāve gan to noraidīja un uzsvēra, ka viņam bijušas labas attiecības ar uzņēmumu.

Djūkers bija atzīts speciālists monetārajos jautājumos, viņš iepriekš strādājis arī par ASV Federālo rezervju sistēmas analītiķi un bijis viens no vadošajiem ekonomisko publikāciju autoriem valstī.

Djūkera nāve bija jau ceturtā finanšu eksperta pašnāvība pagājušās nedēļas laikā.

26.janvārī savā dzīvoklī Londonas centrā ar pašnāvības pazīmēm tika atrasts 58 gadus vecais «Deutsche Bank AG» kādreizējais vecākais izpilddirektors. Dienu vēlāk Bankokā no savas viesnīcas 22 stāva numuriņa izlēca Indijas lielākā autobūves uzņēmuma «Tata Motors» izpilddirektors Karls Slims. Vēl dienu vēlāk no «JP Morgan» Eiropas galvenā biroja ēkas jumta Londonā nolēca kāds šī uzņēmuma darbinieks.

Piedāvājot lielisku atalgojumu, Volstrītas un citi finanšu sektora uzņēmumi ir slaveni ar garajām darba stundām un lielo stresu. Dažas no lielākajām bankām jau iepriekš ir ieteikušas saviem darbiniekiem atvēlēt vairāk laika brīvdienām. Arī vairākas Eiropas valstis, piemēram, Nīderlande un Beļģija oficiālo darba nedēļu samazinājušas no 40 uz 30 stundām. Vācijā, kas ir pasaules ceturtā lielākā ekonomika, darba nedēļa noteikta 35 stundu apmērā.

Komentāri (105)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu