Kozlovskis skaidro, kāpēc sabiedrība nedrīkst zināt DP iegādāto luksus klases automašīnu cenu (238)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Sabiedrībai ir tiesības zināt, kā tiek tērēta nodokļu maksātāju nauda, taču jautājumos, kas skar drošību, likums nosaka ierobežojumus, lai nepieļautu informācijas negodprātīgu izmantošanu, kas var radīt drošības riskus, aģentūrai LETA sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Vaicāts par Saeimas priekšsēdētāja un Ministru prezidenta apsardzes vajadzībām paredzēto luksus klases automašīnu «Audi Q7» iepirkumu, Kozlovskis skaidroja, ka šajā gadījumā automašīnas tiek izmantotas apsardzei un pilda specifiskas drošības funkcijas. Tās Drošības policijai (DP) ir piedāvātas par izdevīgu cenu un nodrošina nepieciešamo drošības līmeni, sacīja ministrs.

Kozlovskis aģentūrai LETA norādīja, ka DP jaunu apsardzes automašīnu iegāde bija nepieciešamība, jo iepriekšējās bija tik nolietotas, ka to tālāka ekspluatācija vairs nebija pieļaujama drošības apsvērumu dēļ, turklāt tā bija ekonomiski nepamatota.

Atsaucoties uz portālu «Pietiek.com», LETA jau ziņoja, ka Saeimas priekšsēdētāju un Ministru prezidenti pavadošie apsargi pārvietojas ar luksusa klases automašīnām «Audi Q7».

DP priekšnieks Jānis Reiniks paudis, ka automašīnu cenas sabiedrībai nav jāzina. Atbildot uz jautājumu, kāpēc iegādātas tieši «Audi Q7» automašīnas, DP skaidrojusi, ka šīs markas automašīnas salīdzinošā priekšrocība esot augstais drošības līmenis, lielā masa, paaugstinātā automašīnas bāze, manevrēšanas spēja, vadāmība, automašīnas stabilitāte un pastāvīgā pilnpiedziņa.

Transportlīdzekļus, ko izmanto aizsargājamu amatpersonu apsardzei, izvēlas pēc vairākiem kritērijiem, piemēram, drošība un ekonomiskais izdevīgums, skaidrojusi DP, piebilstot, ka «Audi Q7» esot piedāvāts par izdevīgu cenu.

Jaunas automašīnas apsardzes dienestam bijis nepieciešams iegādāties, jo aizsargājamo amatpersonu drošības eskortā iepriekš tika izmantotas 2005.gada izlaiduma «Toyota» markas automašīnas. Automašīnas esot tik nolietotas, ka to tālāka ekspluatācija kļuvusi ekonomiski nerentabla, iepriekš aģentūrai LETA skaidroja DP.

Premjerministre Laimdota Straujuma (V) pēc tam publiski izteicās, ka mudinās atbildīgās amatpersonas tomēr publiskot iegādāto automobiļu izmaksas, tikmēr DP pieturējās pie izmaksu neatklāšanas.

Komentāri (238)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu