Matīss: Investoru interese par «airBaltic» ir palielinājusies (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Investoru interese par Latvijas nacionālo aviokompāniju «airBaltic» ir palielinājusies, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Pēc tam, kad «airBaltic» pagājušo gadu noslēdza ar peļņu, tā ir kļuvusi par dzīvotspējīgu kompāniju, teica Matīss, skaidrojot investoru intereses pieaugumu.

Viņaprāt, ir īstenojams valdības deklarācijā ietvertais solījums vēl šogad piesaistīt «airBaltic» investorus kompānijas turpmākai izaugsmei. Galvenais traucēklis, kas var aizkavēt investora piesaisti, šobrīd esot tiesvedību riski.

Matīss neatklāja, cik un kādas kompānijas izteikušas vēlmi runāt ar valdību par investīcijām «airBaltic», tomēr norādīja, ka starp tām ir gan finanšu, gan stratēģiskie investori. To vidū neesot Eiropas kompāniju.

«airBaltic» ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

Jau ziņots, ka 2012.gada sākumā «airBaltic» paziņoja par biznesa pārveides plānu, lai atgrieztu aviokompāniju pie peļņas un ilgtspējīgas turpmākās attīstības.

2013. gada deviņos mēnešos «airBaltic» strādāja ar tīro peļņu vairāk nekā pusmiljona latu apmērā, salīdzinot ar iepriekšējā gada deviņu mēnešu zaudējumiem 18,78 miljonu latu apmērā. Gada trešajā ceturksnī jau tika sasniegta tīrā peļņa 9,28 miljonu latu apmērā.

Ar peļņu noslēgts arī 2013.gads kopumā, taču precīzi dati vēl nav publiskoti.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu