Francijas robežsargus pārsteidz kāda poļu ceļotāja somas saturs (51)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ernesto JT, CC BY-NC-SA 2.0

Francijas muitas darbinieki  uz Francijas - Vācijas robežas apturējuši kādu aizdomīgu Polijas pilsoni, kura ceļasomās atradās miljons eiro, vēsta «The Local».

Polijas pilsonis, atgriežoties no viesošanās Spānijā, ceļoja ar autobusu pa Franciju ar divām sarkanām ceļasomām. Francijas muitas darbiniekiem vīrietis šķita aizdomīgs, tāpēc viņš uz Francijas - Vācijas robežas tika apturēts.

Lūdzot polim atvērt ceļasomas, robežsargi gaidīja, ka tajās atradīsies kontrabanda, taču tas, kas izrādījās somās, pārsteidza pat pieredzējušākos muitas darbiniekus. Somās bija kārtīgi sakārtots viens miljons eiro 50 eiro banknotēs.

«Šis kungs teica, ka viņš esot biznesmenis, kurš naudu ieguvis kādas preces pārdošanas ceļā Spānijā,» vietējiem medijiem stāstījis muitas pārstāvis.

Izmeklētāji šobrīd cenšas noskaidrot, vai notikušais ir naudas atmazgāšanas gadījums, vai komerciāls naudas pārskaitījums, kā apgalvoja aizdomās turamais. Sākta izmeklēšana, un banknotes tiek analizētas laboratorijā. Tāpat tiek skaidrots, vai nauda nav saistīta ar narkotiku tirdzniecību.

Francijas likumdošana paredz, ka transportējot naudas summas, kas lielākas par 10 tūkstošiem eiro skaidrā naudā, vai vērtspapīros, tām jābūt deklarētām muitā.

2012. gadā Francijas muita konfiscēja apmēram 55 miljonus eiro nedeklarētās naudas. Puse no šīs summas ir konfiscēti no cilvēkiem, kas braukuši cauri Francijai.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu