Rasmusens: Bez starptautisko spēku klātbūtnes Afganistānā var izraisīties krīze (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ja ar Kabulu netiks panākta vienošanās par starptautisko spēku klātbūtni Afganistānā pēc tam, kad to 2014.gadā būs pametis NATO kontingents, valstī var izraisīties drošības situācijas krīze, intervijā britu raidorganizācijai BBC brīdināja NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

Afganistānas prezidents Hamids Karzai līdz šim atteicies parakstīt drošības vienošanos ar ASV, kas ļautu paturēt nelielu ārzemju militāro kontingentu Afganistānā arī pēc 2014.gada beigām, kad starptautiskajiem spēkiem no valsts ir jābūt izvestiem.

Ja Afganistānā nebūs starptautisko spēku, «piesaistīt finanšu resursus afgāņu drošības spēku uzturēšanai būs sarežģīti», un tas nozīmē, ka valsts nebūs spējīga samaksāt algas.

Maz ticams, ka Karzai parakstīs šo vienošanos, tāpēc sarunas būs jāturpina ar Afganistānas jauno prezidentu, kurš valsts galvas amatā tiks ievēlēts 5.aprīlī, norādīja Rasmusens.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu