6 vīri, kas būtu nepieciešami katrai sievietei (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Apgāds Zvaigzne ABC izdevis klīniskā psihologa un pāru terapeita Dr. Stīvena Kreiga grāmatu «6 vīri, kas būtu nepieciešami katrai sievietei». Lai jūs nemulsina šķietami provokatīvais grāmatas nosaukums – tas nebūt neietver sevī mudinājumu uz seškārtējām laulībām, bet gan norāda uz Kreiga pieeju, proti, laulības iedalījumu sešos dažādos posmos. Patiesībā grāmatu tikpat labi varētu saukt arī «6 sievas, kas būtu nepieciešamas katram vīram», jo autors uzrunā abu dzimumu lasītājus. Un, kaut arī nav noslēpums, ka tieši sievietes visaktīvāk interesējas par veiksmīgu attiecību noslēpumiem, šo grāmatu ar interesi izlasīs arī stiprā dzimuma pārstāvji.

Reizēm attiecību neizdošanos mēdz skaidrot ar vārdiem «mēs vienkārši neesam viens otram īstie cilvēki». Taču grāmatas autors ir pārliecināts, ka laulības izdošanās nav atkarīga no «īstā cilvēka» atrašanas, bet gan no tā, vai vīrs un sieva laulības laikā spēj kļūt par īstajiem cilvēkiem. Kā? Kopā augot un mainoties, lai atbilstu jaunajai dzīves situācijai un partnera gaidām.

Patiesi – satiekot «otro pusīti» un izveidojot ģimeni, viss tikai sākas. Turpmākajos gados abiem jāiemācās domāt un rīkoties kā vienotai komandai (1. posms), jāpielāgojas vecāku lomai (2. posms), jāspēj tikt galā ar bērniem-pusaudžiem (3. posms), jārūpējas par vecākiem, kuri noveco (4. posms), jāpārdzīvo tukšās ligzdas sindroms (5. posms) un jāpieņem vecumdienas kā dabiska dzīves sastāvdaļa (6. posms). Tas nozīmē, ka attiecību intensitāte, saturs un abu partneru vajadzības nemitīgi mainās un arī no partneriem prasa zināmu elastīgumu. Autors uzskata, ka laulība ir abu partneru iespēja (un reizē – atbildība) augt gan kā divām individuālām personībām, gan kā ģimenei, kura mācās risināt konfliktus un problēmas, lai sasniegtu kopīgus mērķus. Laimīgās attiecībās laulātie nav kā divi vilcieni, kas apvieno abus vagonu sastāvus un brauc vienas lokomotīves vadībā – viņi ir divi atsevišķi vilcieni, kas pa blakus sliedēm cenšas doties kopīgā virzienā.

Autors nesniedz triviālas pamācības, piemēram, «uzlabojiet komunikāciju» vai «izrādiet viens otram vairāk uzmanības». Tāpat grāmatā neatradīsiet arī vienkāršotus «plāksterus» attiecību lāpīšanai, piemēram, «5 populārākās romantiskās frāzes, ko teikt savam partnerim» vai «10 paņēmieni, kā panākt no laulātā drauga to, ko vēlies». Ar dzīvesgudrību un labsirdīgu humoru Dr. Kreigs pierāda daudzu tradicionālo mītu maldīgumu, apraksta izaugsmes iespējas, kas raksturīgas katram no sešiem attiecību posmiem, un piedāvā stratēģijas, padomus un «trikus», kas māca ne vien, KĀ mainīties, bet arī – KAD un KĀPĒC to darīt. Izmantojot Dr. Kreiga piedāvātos saskarsmes instrumentus, darāmo darbu sarakstus un pārmaiņas veicinošos uzdevumus, partneri uzzinās, kā balstīt un iedvesmot vienam otru visos dzīves posmos. Autors katru posmu ilustrē ar piemēriem no savu klientu dzīves, min posma mērķi, apraksta izaicinājumus, kas kavē to sasniegt, sniedz padomus, kā šos izaicinājumus pārvarēt, un norāda, kāds varētu būt katra posma ideālais vīrs un sieva.

Lai kurā dzīves posmā jūs atrastos, grāmatā «6 vīri, kas būtu nepieciešami katrai sievietei» izklāstītie principi palīdzēs jums saglabāt mirdzumu acīs, uzlūkojot savu laulāto draugu. Lieliska dāvana partnerim Valentīna dienā, laulību jubilejā vai citā reizē!

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu