Atklāj milzīgu cigarešu kontrabandas kravu; novērš zaudējumus 1,6 miljonu eiro apmērā (34)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts ieņēmumu dienests, All Rights Reserved

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot no Singapūras ievesta kravas konteinera muitas kontroli, pagājušajā nedēļā atklāja vairāk nekā 10 miljonus kontrabandas cigarešu bez akcīzes nodokļa markām. Tādējādi izdevies novērst valstij kaitējumu apmēram 1,6 miljonu eiro apmērā, portālam «Apollo» pastāstīja VID pārstāve Evita Teice – Mamaja.

VID muitas amatpersonas, pamatojoties uz riska informāciju, sadarbībā ar citu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu tiesībaizsardzības iestādēm Rīgas Brīvostas muitas kontroles punktā veica no Singapūras ievesta jūras konteinera muitas kontroli.

Veicot minētā konteinera kontroli, amatpersonas atklāja, ka tajā neatrodas deklarētās preces – kartona glāzes, bet gan 630 000 cigaretes «Cesar», 5 980 000 cigaretes «Lion», 1 870 000 cigaretes «John Bull» un 1 980 000 cigaretes «MN» bez akcīzes nodokļa markām. Kopumā tika atklāti 10,46 miljoni cigarešu.

Konteinera pavaddokumentos kā nosūtītājs bija norādīts uzņēmums Singapūrā, bet saņēmējs – kāds uzņēmums Krievijā. Cigaretes, visticamāk, bija plānots realizēt ES tirgū, jo ES cigarešu cenas ir ievērojami augstākas nekā Krievijā.

Pēc VID muitas kriminālpārvaldes speciālistu aplēsēm, valstij novērstais kaitējums naudas izteiksmē ir aptuveni 1 569 000 eiro.

Plašāka informācija izmeklēšanas interesēs šobrīd netiek sniegta.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu