«Blondie» saņem NME «Dievišķā ģēnija» balvu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Mūzikas žurnāla NME «Dievišķā ģēnija» balva šogad svinīgā ceremonijā Londonā tiks pasniegta amerikāņu rokgrupai «Blondie».

«Jauki to zināt,» sacīja grupas līdere Debija Harija. «Tas ir pārspīlēts tituls, taču patīkami, ka esam novērtēti.»

Iepriekšējo «Dievišķā ģēnija» balvas laureātu vidū ir britu pankroka grupa «The Clash», dziedātājs Pols Vellers, grupas «The Cure» un «Manic Street Preachers», kā arī mūziķi Deivs Grols un Noels Galahers. Pērn to ieguva rokgrupas «The Smiths» bijušais dalībnieks Džonijs Marrs.

«Neviena cita grupa nav tik ļoti pelnījusi iegūt 2014.gada «Dievišķā ģēnija» balvu kā «Blondie», kas šogad svin 40.jubileju. 70.gadu beigās viņi pārrakstīja noteikumus, ieceļot pankroku topu virsotnēs. «Blondie» dziesmas vēl tagad izklausās tikpat svaigas kā jebkad agrāk,» sacīja NME redaktors Maiks Viljams. «Visi - Igijs Pops, Lilija Alena, «Lady Gaga» un Džulians Kasablankass - iedvesmojušies no Debijas Harijas. Viņa ir ikoniskākā grupas līdere, kādu rokenrols jebkad pieredzējis.»

NME balvu ceremonija norisināsies 26.februārī. Uzvarētājus 20 kategorijās noteiks mūzikas mīļotāju balsojums. Nominācijās dominē indīroka grupa «Arctic Monkeys», kas šogad pretendē uz astoņām balvām.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu