Zināms, kas ir «liela mēroga uzņēmēja», kura saņēmusi trūcīgā statusu (174)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bekassine..., CC BY-SA 2.0

Lai gan Jūrmalas dome neizpauž uzņēmējas, kura saņēmusi trūcīgā statusu, vārdu, laikraksts «Diena» trešdien vēsta, ka tā ir nekustamo īpašumu attīstītāja, ar daudziem skandāliem saistītā Larisa Sviridova.

Visticamāk, šai uzņēmējai trūcīgās personas statuss ļāvis izvairīties no vairāku simtu tūkstošu latu maksāšanas valsts nodevās.

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS) medijiem joprojām neatklāj šīs «liela mēroga uzņēmējas» identitāti. Viņš sarunā ar laikrakstu norādījis, ka šajā gadījumā ar trūcīgā statusa piešķiršanu problēma drīzāk varētu būt nevis Labklājības departamenta darbinieku negodprātībā, bet gan tajā, ka mērs par to nav ticis informēts.

Laikraksts atgādina, ka pašreizējais Jūrmalas mērs pret Sviridovas visai pretrunīgi vērtētajiem attīstības projektiem bijis labvēlīgs laikā, kad ieņēma izpilddirektora posteni, par ko pat ticis sodīts. Šādu faktu gan Truksnis neatceras.

«Apollo» jau ziņoja, ka pagājušā gada nogalē Jūrmalā trūcīgas personas statusu saņēmusi kāda pilsētā dzīvojoša uzņēmēja, kas savulaik minēta kā miljonāre un viena no lielākajām ķīlu devējām.

Par notikušo sašutumu pauda pilsētas mērs. «Tas ir nepieņemami, ka liela mēroga uzņēmēja, kura iesaistīta daudzu miljonu tiesu prāvās, saņem un savās interesēs izmanto trūcīgas personas statusu,» teic Truksnis.

Truksnis uzdos pārbaudīt, cik likumīgi un pamatoti Jūrmalas pilsētas Labklājības pārvaldē notikusi trūcīgās personas statusa piešķiršana šai uzņēmējai. «Ja pārbaudes procesā tiks fiksēta kāda nelikumība vai paviršība, atbildīgās amatpersonas tiks sodītas,» uzsver Truksnis.

Komentāri (174)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu