Valsts prezidentu šogad ēnos septiņi jaunieši (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Trešdien, 12.februārī, visā Latvijā notiks Ēnu diena - iespēja skolēniem uz vienu dienu sekot savas vēlamās profesijas pārstāvim, uzdot viņam jautājumus un izpētīt profesiju. Arī Valsts prezidents Andris Bērziņš, turpinot iepriekšējo gadu tradīciju, ar savu ikdienas darbu iepazīstinās septiņus jauniešus, informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests.

Izvērtējot jauniešu rakstītās motivācijas vēstules par to, kādēļ tieši viņiem būtu noderīga šī pieredze, iespēju kļūt par prezidenta ēnām ieguva šie skolēni: Jeļizaveta Aleksandrova no Rīgas 71.vidusskolas 12.b klases, Gunda Eihe no Valmieras Valsts ģimnāzijas 12.c klases, Egija Cēne no Skaistkalnes vidusskolas 10.klases, Eva Kucina no Daugavpils 12.vidusskolas 9.b klases, Laura Vadone no Talsu 2.vidusskolas 12.a klases, Artemijs Ščeglovs no Rīgas 96.vidusskolas 11.klases un Rūdolfs Ziņģis no E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 12.klases.

Jaunieši savās motivācijas vēstulēs ir uzsvēruši gan vēlmi uzzināt Valsts prezidenta viedokli par to, kā būtu jārisina Latvijas aktuālākās problēmas, gan interesi iepazīt Valsts prezidentu kā personību, kā arī ir pauduši cerību, ka šāda tikšanās pašiem palīdzēs daudz veiksmīgāk izvēlēties savu profesionālo ceļu.

12.februārī Valsts prezidenta ēnas varēs iepazīties ar vairākiem pasākumiem, kuros piedalīsies Andris Bērziņš, tai skaitā, kopā ar Valsts prezidentu apmeklēt Rīgas 3.arodvidusskolu. Pēc tam skolēni redzēs Andra Bērziņa tikšanos ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu, kā arī kopā ar žurnālistiem piedalīsies preses konferences norisē. Turpinājumā ēnām būs saruna ar Valsts prezidenta juridisko un likumdošanas padomnieku Reini Bērziņu par Valsts prezidenta sadarbību ar Saeimu un citām institūcijām.

Vēlāk ēnas uzzinās par Valsts prezidenta Apžēlošanas dienesta darbību. Jaunieši dienas gaitā varēs iepazīt arī Melngalvju namu kā Valsts prezidenta pagaidu rezidenci un valsts apbalvojumus.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu