Ar izrādi «Eņģeļi Amerikā» Dailes teātris viesosies Jelgavā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

25.februārī ar izrādi «Eņģeļi Amerikā» Dailes teātris viesosies Jelgavas pilsētas kultūras namā. Amerikāņu dramaturga Tonija Kušnera drāmu «Eņģeļi Amerikā», kam Dailes teātra versijā ir nosaukums «gejiskas fantāzijas par valstiskām tēmām 2 daļās», iestudējis režisors Mārtiņš Eihe. 

Ļaudis ir pārdzīvojuši tūkstošgadi, un cilvēka sirds dzīvo lūzdama. Pasaulē valda materiālisma triumfs un veiksmīgo cilvēku noteiktie likumi. Eņģeļi ir izzuduši. Vai arī tomēr ne? Šie cilvēki nemaz nelīdzinās cits citam, bet viņu likteņi ir nesaraujami savijušies, viņiem pašiem par to pat nenojaušot. Ietekmīgs jurists, kurš uzzina, ka drīz mirs; viņa palīgs mormonis, kurš apzinās savu homoseksualitāti, kaut arī tas nav visai labi no reliģiskā viedokļa; viņa sieva mājsaimniece, kura cieš no uzmanības trūkuma un uztver realitāti medikamentu radītā fantastiskā formā; iemīlējies pārītis, no kuriem viens ir slims ar AIDS un kuram eņģelis paziņo, ka viņš ir pravietis... Kā visi šie ļaudis ir saistīti?

Izrāde «Eņģeļi Amerikā» ir LTV raidījuma «100g kultūras» balvas «Kilograms kultūras» ieguvēja. Aktrise Ieva Segliņa par lomu izrādē bija izvirzīta «Spēlmaņu nakts 2012/2013» balvai «Gada aktrise», bet Ivars Auziņš – balvai «Gada aktieris otrā plāna lomā». Horeogrāfe Elīna Lutce bija nominēta balvai «Gada kustību mākslinieks». Savukārt aktieris Harijs Spanovskis jau pēc aiziešanas mūžībā par lomām izrādē «Eņģeļi Amerikā» saņēma balvu «Gada aktieris otrā plāna lomā». Viņa spēlētās lomas pārņēmis kolēģis Juris Bartkevičs.

Izrādē spēlē aktieri Juris Bartkevičs, Ivars Auziņš, Ieva Segliņa, Indra Briķe, Intars Rešetins, Lauris Subatnieks, Gints Grāvelis un Elīna Dzelme.

Izrāde «Eņģeļi Amerikā» Jelgavas pilsētas kultūras namā notiks 25.februārī plkst.19.00.

Dailes teātris neiesaka skatīties izrādi līdz 16 gadu vecumam.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu