Zemes kadastrālās uzmērīšanas dokumentus turpmāk sagatavot būs vienkāršāk (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

Valdība atbalstīja Valsts zemes dienesta (VZD) izstrādātos grozījumus «Zemes kadastrālās uzmērīšanas noteikumos», kas precizēs robežu neatbilstības novēršanas kārtību, kā arī konkretizēs zemes kadastrālā uzmērītāja atbildības termiņu par veiktajiem zemes kadastrālās uzmērīšanas darbiem.

Kā aģentūru LETA informēja Tieslietu ministrijas preses sekretāre Līva Rancāne, noteikumu projekts paredz sertificētiem zemes kadastrālās uzmērīšanas veicējiem vienkāršāku kamerālās pārzīmēšanas procedūru, atceļot prasību veikt papildu mērījumus apvidū. Līdz ar to tiek atvieglota procedūra gadījumos, kad uz viena plāna atrodas vairākas zemes vienības un tās tiek sadalītas atsevišķos zemes robežu plānos.

Tāpat valdība atbalstīja grozījumus «Kadastra objekta reģistrācijas un kadastra datu aktualizācijas noteikumos», kas izstrādāti, lai samazinātu administratīvo slogu iedzīvotājiem, un tas paredz, ka VZD varēs veikt kadastra objektu reģistrāciju, saņemot datus no citām valsts Informācijas sistēmām.

Līdz ar to VZD klientiem nebūs jāiesniedz dokumenti kadastra objekta reģistrācijai, jo VZD nepieciešamo informāciju saņems elektroniski.

Piemēram, no pašvaldībām VZD saņems tādu informāciju kā lēmumu par adreses noteikšanu vai maiņu un lēmumu par nekustamā īpašuma lietošanas mērķa noteikšanu vai maiņu. Tāpat, lai nodrošinātu kadastra datu aktualitāti, grozījumi paredz, ka kadastra datus aktualizē atbilstoši Valsts meža dienesta izsniegtajai informācijai, saņemtajām ziņām no Meliorācijas kadastra, būves kadastrālās uzmērīšanas laikā sagatavotajai informācijai par zemes lietošanas veidu izmaiņām, ēku un inženierbūvju datu deklarācijām par jau Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā reģistrētām būvēm.

Noteikumu projekts nosaka gadījumus, kad VZD teritoriālā struktūrvienība izgatavos jaunu zemes robežu plānu, izmantojot Kadastra informācijas sistēmas datus un VZD arhīva dokumentus, attēlojot katru zemes vienību atsevišķā dokumentā, ja vienā zemes robežu plānā attēlotas divas vai vairākas zemes vienības.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu