Ceļu stāvoklis šī gada pavasarī varētu būt vēl sliktāks nekā pērn (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

Arī šajā pavasarī gaidāms masveida bedrīšu remonts, jo siltā bezsniega ziema autoceļu stāvokli neuzlabo, biznesa portālam «Nozare.lv» atzīst biedrības «Latvijas ceļu būvētāja» valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

«Situācija nebūs labāka kā citus gadus. Sniega neesamība neietekmē kvalitāti - viss ir atkarīgs no tā, cik reizes sasalst un atkūst asfalts. Lielākā daļa jeb 62% ceļu ir sliktā vai ļoti sliktā stāvoklī - visas ceļa plātnes ir nogruvušas, asfalts ir ar plaisām, un ūdens tiek tajās iekšā. Savukārt sasalšana un atkušana veido bedres,» skaidro būvnieku pārstāvis.

Bērziņš pieļauj, ka ceļu stāvoklis šī gada pavasarī varētu būt vēl sliktāks nekā pagājušajā gadā. «Manuprāt, nekas labs nav gaidāms, taču precīzāk varēs pateikt vēlāk, jo uz pavasara pusi šīs temperatūras svārstības parasti ir biežākas,» uzsver Bērziņš.

Jāatgādina, ka pērn aprīlī tika aizpildīti 73 000 kvadrātmetru bedru, savukārt maijā - ap 230 000 kvadrātmetru bedrīšu.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu