Latvijas tenisistes Federāciju kausa izcīņu sāk ar zaudējumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lts.lv

Latvijas sieviešu tenisa izlase Ungārijā notiekošo Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīru trešdien sākusi ar neveiksmi pret Lielbritāniju.

Dienas pirmajā cīņā Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ar 5-7 un 1-6 zaudēja Heterei Vatsonei, kura WTA rangā šobrīd atrodas 162.vietā. Kā zināms, Ostapenko pašlaik ir 705. labākā tenisiste pasaulē.

Bet dienas otrajā cīņā Latvijas labākā tenisiste Diāna Marcinkēviča ar 3-6, 6-4 un 5-7 sīvā cīņā piekāpās Džoannai Kontai. Zīmīgi, ka vēl trešajā setā Marcinkēviča bija vadībā ar 5-2, taču nespēja nosargāt uzvaru un piekāpās pretiniecei.

Marcinkēviča šobrīd WTA rangā atrodas 216. vietā, kamēr Konta ieņem 118. pozīciju.

Līdz ar to Latvija jau pirms pēdējā mača - dubultspēles - bija zaudējusi iespēju pieveikt Lielbritāniju.

Latvijai dubultspēlē spēkojās Ostapenko un Marcinkēviča, bet viņām pretiniekos bija Vatsone un Džoselina Reja. Pārākas ar 1-6, 7-5 un 7-6 (7:5) izrādījās Latvijas pārstāves.

Līdz ar to pirmajā grupas duelī pret Lielbritāniju piedzīvots zaudējums ar 1-2.

Jau vēstīts, ka savainojuma dēļ šajā turnīrā nepiedalās Lielbritānijas labākā tenisiste Lora Robsone.

Turpinājumā piektdien Latvijai B apakšgrupas ietvaros iecerēts duelis pret Ungāriju, bet sestdien - pret Rumāniju. Šo komandu savstarpējā spēlē ar 2-1 pārākas bija rumānietes.

Latvijas izlasi šajā turnīrā vēl pārstāv arī Laura Gulbe un Dārta Elizabete Emuliņa.

Tieši Latvija ir pārliecinoša apakšgrupas pastarīte, jo Rumānijas izlasei palīdz visas labākās valsts tenisistes - Simona Halepa (WTA rangā desmitā vieta), Sorana Kirstea (26. vieta) un Monika Nikulesku (54. vieta), bet mājiniecēm ungārietēm lielākā palīdze būs pasaules ranga 83. vietā esošā Tīmea Baboša.

Pēc viena apļa cīņām izšķirošajiem mačiem kvalificēsies tikai četru grupu pirmo vietu ieguvējas, bet katras grupas vājākās komandas būs spiestas aizvadīt «izdzīvošanas» cīņas.

Labākās divas šo sacensību komandas kvalificēsies play-off mačiem par iekļūšanu otrajā pasaules grupā. Savukārt grupas vājākās divas komandas 2015.gadā spēlēs Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā.

Latvijas izlase ar Marcinkēviču, Ostapenko un Gulbi ierindā pērn pirmoreiz kopš 2010. gada spēja atgriezties Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā.

Vēsturē labāko sasniegumu Latvijas izlase guva 1993. gadā, kad startēja pasaules grupā, iekļūstot 16 labāko pasaules izlašu vidū.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu