Konkursa vidusskolēniem «Jaunais kultūras kanons» fināls

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ir noslēgušās Latvijas Kultūras akadēmijas organizētā konkursa «Jaunais kultūras kanons (1991-2013)» atlases kārtas reģionos un divpadsmit labākās komandas no visas Latvijas izvirzītas dalībai finālā, kas notiks piektdien, 7. februārī Latvijas Kultūras akadēmijas teātra ēkā «Zirgu pasts» (dzirnavu ielā 46, Rīgā) no 10:00 līdz 18:00.

agnese.hermane@lka.edu.lv

Konkurss šogad notiek divās kārtās. Pirmā, atlases kārta, notika š.g. janvārī Latvijas reģionos, uz to bija pietiekušās 65 vispārizglītojošo skolu 10.–12. klašu skolēnu, kā arī mākslas un mūzikas skolu vecāko kursu audzēkņu komandas no dažādiem Latvijas novadiem. Divpadsmit labākās komandas tika izvirzītas dalībai finālā. No Vidzemes - Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas, Ogres Valsts ģimnāzijas, Cēsu Valsts ģimnāzijas komandas; no Kurzemes - Brocēnu vidusskolas un Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas komandas; no Zemgales - Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas un Tukuma Raiņa ģimnāzijas komandas; no Rīgas reģiona - Rīgas Doma kora skolas, Ogres tehnikuma un Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas komandas; no Latgales - Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzijas un Rugāju novada vidusskolas komanda.

www.facebook.com/latvijaskulturaskanons

Fināla žūrijas darbā piedalīsies – Saeimas deputāts, Sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis, Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja direktore Māra Lāce, Latvijas Nacionālā kultūras centra direktores vietniece Signe Pujāte, Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamenta direktore Jolanta Treile, nodibinājuma Rīga 2014 programmas realizēšanas vienības vadītāja Dace Vilsone, literatūrvēsturnieks, LKA profesors Raimonds Briedis, etnomuzikologs, Latvijas Universitātes asociētais profesors Valdis Muktupāvels, žurnālists Pauls Raudseps, Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja valdes locekle, Tūrisma attīstības valsts aģentūras Konsultatīvās padomes valdes locekle, Rīgas Domes deputāte Vita Jermoloviča.

Konkursu organizē Latvijas Kultūras akadēmija sadarbībā ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju, Socioloģijas un kultūrizglītības asociāciju, Valsts Izglītības satura centru. Šī sadarbība pastāv jau vairākus gadus. Tās ietvaros tika organizēts arī konkurss «Latvijas kultūras kanons 21. gs. jaunietim» 2012./2013. mācību gadā. Balvas konkursantiem nodrošina arī žurnāls «Ir», Latvijas Nacionālais teātris, Latvijas Nacionālā opera, Dailes teātris, Jaunais Rīgas teātris, Valmieras Drāmas teātris, M. Čehova Rīgas Krievu teātris, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, «Latvijas Koncerti», biedrība «Culturelab», atbalsta arī Latvijas Mākslas

akadēmija un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu