Policisti nozieguma brīdī aiztur divus telefonkrāpniekus – Lietuvas pilsoņus (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: mollybob, CC BY-SA 2.0

Aizvakar policijas darbinieki uzreiz pēc naudas saņemšanas aizturēja divus telefonkrāpniekus. Abi vīrieši tika aizturēti, īstenojot iepriekš rūpīgi plānotu aizturēšanas plānu. Par šo gadījumu turpinās izmeklēšana un tiek pārbaudīta abu aizturēto iespējamā saistība ar līdzīgiem gadījumiem, «Apollo» uzzināja policijā.

Otrdien ap pulksten 16.00 Rīgā, Ziepniekkalnā kādai 1927.gadā dzimušai kundzei uz mājas telefonu piezvanīja sieviete, kura izlikās par viņas mazmeitu. Viņa raudot stāstīja, ka izraisījusi smagu avāriju. Negadījumā esot cietis viens cilvēks, kurš nogādāts slimnīcā. Pēc tam telefonu paņēma kāds vīrietis, kurš stādījās priekšā kā policijas darbinieks. Viņš paziņoja, ka viņas mazmeita šobrīd ir aizturēta, bet visu var nokārtot, ja būs iespējams saņemt materiālo atlīdzību. Lai visu atrisinātu vīrietis pieprasīja samaksāt 1 000 eiro.

Tā kā sirmgalve vēlējās palīdzēt savai it kā nelaimē nonākušajai mazmeitai, viņa bija gatava šo summu samaksāt. Vīrietis noskaidroja sirmgalves adresi un teica, ka viņa starpnieks pēc kāda laika būs klāt un paņems naudu, taču, kamēr starpnieks devās uz notikuma vietu, vīrietis turpināja runāt pa tālruni un neļāva kundzei nolikt klausuli. Pēc stundas starpnieks ieradās norādītajā adresē, kur sirmgalve viņam atdeva pieprasīto summu, un devās prom.

Taču, kad vīrietis izgāja no sirmgalves mājas, viņu aizturēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2.biroja 4.nodaļas darbinieki. Pie vīrieša tika atrasta sirmgalves samaksātā nauda, kura tiks atgriezta cietušajai. Pēc brīža tika aizturēts arī viņa līdzdalībnieks, kurš netālu automašīnā gaidīja savu sabiedroto.

Aizturētie ir 1990.gadā un 1986.gadā dzimuši vīrieši – Lietuvas pilsoņi. Abi vīrieši šobrīd atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, un par šo gadījumu sākts kriminālprocess par krāpšanu personu grupā. Izmeklēšana turpinās un tiek pārbaudītas aizturēto iespējamās saistības ar šādiem līdzīgiem gadījumiem, kur no cilvēkiem izkrāptas lielas naudas summas pēc tāda paša scenārija.

Tā kā pēdējā laikā šāda veida noziegumi ir ļoti aktuāli un ir bijuši vairāki šādi gadījumi, policijas darbinieki šajā jomā strādāja pastiprināti. Policisti veica apjomīgu izmeklēšanu un izstrādāja speciālu plānu, kā tikt uz pēdām šiem telefonkrāpniekiem, lai viņus notvertu.

Policija norāda, ka vecāka gadagājuma cilvēki nereti naudu glabā un krāj mājās un krāpnieki to izmanto, iegūstot pensionāru uzticību. Policijas darbinieki aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un informēt vecāka gadagājuma cilvēkus par riskiem uzglabājot lielas naudas summas mājās, tāpat pastāstīt par krāpniekiem.

Parasti krāpnieki darbojas ļoti viltīgi un zvana uz ļoti daudziem tālruņu numuriem, jautā par to vai cilvēkam ir brālis, māsa vai mazbērni un, saņemot apstiprinošu atbildi, norāda, ka radinieks nokļuvis nelaimē. Policijas darbinieki aicina, saņemot šāda veida zvanus, kur kāds svešinieks pieprasa naudu, nekavējoties ziņot par to policijai.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu