AT samazina sodu krimināllietā par nežēlīgo sievietes slepkavību Jēkabpilī (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TESFox, CC BY-SA 2.0

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palāta šodien nosprieda samazināt sodu krimināllietā pret 1958.gadā dzimušo Zinaidu Šarafutdinovu, kura apsūdzēta par greizsirdības dēļ izdarītu sievietes slepkavību Jēkabpilī 2011.gadā, aģentūru LETA informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja.

AT Krimināllietu palāta nosprieda atcelt Zemgales apgabaltiesas 2012.gada 18.jūnija spriedumu daļā par apsūdzētajai Zinaidai Šarafutdinovai noteikto sodu pēc Krimināllikuma (KL) 116.panta - par slepkavību.

AT nosprieda apsūdzēto sodīt ar brīvības atņemšanu uz astoņiem gadiem, ar policijas kontroli uz vienu gadu pēc KL 116.panta, piemērojot KL 49.1 panta pirmās daļas 1.punktu, kas paredz, ka gadījumā, ja tiesa konstatē, ka nav ievērotas personas tiesības uz kriminālprocesa pabeigšanu saprātīgā termiņā, tā var šo apstākli ņemt vērā pie soda noteikšanas un sodu mīkstināt. Pārējā daļā pirmās instances tiesas spriedums atstāts negrozīts.

Tiesa nosprieda soda izciešanu skaitīt no 2014.gada 6.februāra, un izciešanas termiņā ieskaitīt iepriekšējo apcietinājumu no 2011.gada 26.maija līdz 2014.gada 6.februārim.

Drošības līdzekli - apcietinājumu - AT atstāja negrozītu.

Kā ziņots, izskatot Šarafutdinovas lietu pirmajā instancē, Zemgales apgabaltiesa 2012.gada 18.jūnijā viņu atzina par vainīgu un piesprieda deviņu gadu cietumsodu ar policijas kontroli uz vienu gadu. Tāpat apgabaltiesa apmierināja visas kriminālprocesā pieteiktās materiālā kaitējuma kompensācijas par labu valstij un noslepkavotās sievietes tuviniekiem.

Apsūdzētā gan savu vainu neatzina. Vēlāk viņa minēto spriedumu pārsūdzēja, tāpēc lieta nonāca AT Krimināllietu tiesu palātā.

Šodienas AT spriedumu var pārsūdzēt 10 dienu laikā kasācijas kārtībā AT Krimināllietu departamentā, iesniedzot kasācijas sūdzību vai kasācijas protestu AT Krimināllietu tiesu palātā.

Pilns AT nolēmums būs pieejams 2014.gada 20.februārī.

Kā ziņots, prokuratūra Šarafutdinovai cēlusi apsūdzību pēc KL 117.panta 4.punkta - par slepkavību, ja tā izdarīta ar sevišķu cietsirdību.

2011.gada 25.maijā ap plkst.20.55 Jēkabpilī, kādā dzīvoklī Nameja ielā, tika atrasts 1965.gadā dzimušās saimnieces līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm - durtām brūcēm kakla un krūškurvja rajonā.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrojās, ka īsi pirms notikušā dzīvoklī ticis lietots alkohols. Izmeklētāji secināja, ka dzīvokļa saimniece nogalināta aiz greizsirdības.

Aizdomās par sievietes slepkavību tika aizturēta kāda 1958.gadā dzimusi sieviete un kāds 1968.gadā dzimis agrāk vairākas reizes tiesāts vīrietis. 1958.gadā dzimušajai sievietei kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu