Veģetārais čili <i>con carne</i> (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ziemas periodā jo īpaši cilvēkiem, kas neēd gaļu jeb veģetāriešiem, nereti ir krietni sarežģītāk izdomāt jaunas ierosmes gardām maltītēm. Tāpēc Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā receptes veģetāriešiem, kas rosinās jaunas maltītes pagatavošanai.

Veģetārais čili con carne

Nepieciešams:

  • Rimi Četru veidu pupiņas – 400 g
  • Konservēta, vārīta vai saldēta kukurūza – 200 g
  • Šalotes sīpols – 2 gab.
  • Ķiploks – 4 daiviņas
  • Burkāns – 1 gab.
  • Sarkanā paprika – 1 gab.
  • I love eco tomātu biezenis – 400 ml
  • Vorčesteras mērce – 2 ēdamk.
  • Dārzeņu buljons – 200 ml
  • Kumins (romiešu ķimenes) – 1 tējk.
  • Brūnais cukurs – 1 ēdamk.
  • Asais čili – 1 gab.
  • Citronzāle – 1 gab.
  • Ingvers – 1/3 tējk.
  • Sāls un pipari – pēc garšas
  • Zaļumi (kindza, lociņi, pētersīļi) – 3 saujas
  • Tortiljas – 8 gab.

Pagatavošana:

  1. Sagriez mazos gabaliņos un apcep sīpolus, burkānu un papriku;

  2. Pievieno uz pusēm sagrieztu citronzāli, kuminu un smalki sagrieztu čili un ķiplokus;

  3. Pievieno dārzeņu buljonu vai ūdeni un vāri 10 minūtes;

  4. Kad buljons nedaudz novārījies, pievieno tomātu biezeni, Vorčesteras mērci, ingveru un brūno cukuru, turpini visu vārīt līdz masa sāk nedaudz sabiezēt;

  5. Pievieno pupiņas un kukurūzu;

  6. Ja nepieciešams pievieno sāli un piparus vai vēl čili;

  7. Pasniedz kopā ar zaļumiem un tortiljas maizi;

Ieteikums! Izmēģini gatavo masu ietīt lavašos, pievienojot nedaudz rīvēta siera un apcepot kraukšķīgus uz pannas vai cepeškrāsnī.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu