Rīsu kokospiena pudiņš (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ziemas periodā jo īpaši cilvēkiem, kas neēd gaļu jeb veģetāriešiem, nereti ir krietni sarežģītāk izdomāt jaunas ierosmes gardām maltītēm. Tāpēc Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā receptes veģetāriešiem, kas rosinās jaunas maltītes pagatavošanai.

Rīsu kokospiena pudiņš

Nepieciešams:

  • Rimi apaļgraudu rīsi – 80 g
  • Brūnais cukurs – 1 ēdamk.
  • Kokosa piens – 120 ml
  • Citrona sula – 1 ēdamk.

Dekoram:

  • Pūdercukurs –1 ēdamk.
  • Svaigas ogas pēc izvēles – 2 saujas

Pagatavošana:

  1. Noskalo rīsus;

  2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160°C;

  3. Uzvāri kokosa pienu kopā ar cukuru un citrona sulu;

  4. Rīsus ber pudiņa trauciņos līdz pusei;

  5. Rīsiem virsū lej uzvārīto kokosa pienu, tā, lai tas nosedz rīsus 1 cm;

  6. Liec virsū vāciņu un cep cepeškrāsnī 15 – 20 minūtes;

  7. Kad gatavs, noņem vāciņu, uzber pūdercukuru. Ja cepeškrāsns atbalsta grila funkciju, ieslēdz un nedaudz apdedzini pūdercukuru;

  8. Pudiņu pasniedz ar svaigām ogām;

Ieteikums! Pagatavo rīsu pudiņu, izmantojot citus citrusaugļus, cukura vietā liec medu vai bērzu, kļavu sīrupu!

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu