Kā citu valstu skolu atvēršanu Latvijā vērtē iedzīvotāji? (53)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Kompānija TNS sadarbībā ar LNT raidījumu "900 sekundes" veikusi iedzīvotāju aptauju par to, kā viņi vērtē citu valstu skolu atvēršanu Latvijā.

Puse (50%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem pauž negatīvu nostāju pret varbūtību, ka citas valstis Latvijā atvērtu skolas, kurās mācības notiktu atbilstoši šo valstu mācību programmām (21% - drīzāk negatīvi; 29% - ļoti negatīvi). Salīdzinoši biežāk šādi domā lauku teritoriju, Pierīgas un Vidzemes reģionu iedzīvotāji. To atklāj pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, janvāra beigās veiktais pētījums.

Savukārt 39% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju pozitīvi vērtē to, ka citas valstis Latvijā atvērtu skolas ar mācībām atbilstoši šo valstu izglītības programmām (16% - ļoti pozitīvi; 23% - drīzāk pozitīvi). Salīdzinoši biežāk starp šādu atbildi sniegušajiem ir sievietes, cittautieši, Rīgas un Latgales reģiona iedzīvotāji, strādnieki, kā arī iedzīvotāji ar salīdzinoši zemākiem ienākumiem.

Desmitā daļa (11%) iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Aptauju pētījumu kompānija TNS veica sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu "900 sekundes", laikā no 2014.gada 28.līdz 30.janvārim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 750 Latvijas ekonomiski aktīvos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu