Noskaidrots, kas pērn bijis biežākais pārkāpums Rīgā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rsphoto.nl, CC BY-ND 2.0

Pērn 1575 cilvēki atradušies sabiedriskā vietā ar vaļēju alkoholiskā dzēriena iepakojumu, tādējādi pārkāpjot Rīgas sabiedriskās kārtības noteikumus, liecina Rīgas domes Administratīvās komisijas apkopotā informācija par izskatīto lietu skaitu.

Atrašanās sabiedriskā vietā ar atvērtu alkohola iepakojumu bijis visbiežāk konstatētais pārkāpums Rīgas administratīvajā teritorijā. Otrajā vietā ierindojušies nepilngadīgie - Administratīvā komisija izskatījusi 848 lietas, kurās nepilngadīgie pieķerti smēķējam.

Administratīvā komisija pagājušajā gadā izskatījusi simtiem lietu par Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumu neievērošanu - 681 par nekustamā īpašuma un piegulošajā teritorijā esošo gājēju ietvju neattīrīšanu no sniega, 609 - par nekustamā īpašuma teritorijas sakopšanu, zālienu nopļaušanu, apstādījumu uzturēšanu, nepieļaujot būvgružu un atkritumu uzkrāšanos, kā arī noslēdzot ar atkritumu apsaimniekotāju līgumu par sadzīves atkritumu savākšanu un izvešanu.

Rīdziniekiem pērn bijušas grūtības ievērot noteikumus par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas kārtību Rīgā. Par patvaļīgu izkārtņu izvietošanu Administratīvajā komisijā nonākušas 548 lietas, par patvaļīgu reklāmu, afišu un citu informatīvo materiālu izvietošanu - 440 lietas.

Vēl 415 cilvēki pārkāpuši Rīgas domes Sabiedriskās kārtības noteikumu punktu, kas aizliedz spļaut, izmest atkritumus, nokārtot dabiskās vajadzības tam neparedzētās vietās.

Kopumā 2013.gada laikā Administratīvā komisija izskatījusi 9756 lietas, kas ir neliels pieaugums salīdzinājumā ar 9436 lietām 2012.gadā. Pērn 6898 gadījumos, izskatot lietu, Administratīvā komisija piemērojusi pārkāpējiem naudas sodu, 1784 personām izteikts brīdinājums, bet 1074 lietas izbeigtas, tai skaitā to maznozīmīguma dēļ.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu