Latvijas tenisistes piedzīvo otro zaudējumu Federāciju kausā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Tenisa savienība

Latvijas sieviešu tenisa izlase Ungārijā notiekošā Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīra otrajā cīņā piektdien ar 1-2 zaudēja mājiniecēm ungārietēm. 

Latvijas izlase divās cīņās cietusi divus zaudējums. Tai, visticamāk, nāksies cīnīties par vietas saglabāšanu Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā.

Dueļa pirmajā vienspēlē WTA ranga 705. vietas īpašniece Jeļena Ostapenko pārliecinoši ar 0-6 un 4-6 zaudēja Rekai-Lukai Jani, kura pasaulē pašlaik ir 253. rakete.

Savukārt otrajā vienspēlē Latvijas izlases līdere Diāna Marcinkēviča, kura WTA rangā ieņem 216. vietu, negaidīti ar rezultātu 6-2 un 6-4 pārspēja pasaules 83. raketi Tīmeu Babošu.

Līdz ar to dueļa uzvarētājs noskaidrojās dubultspēlē, kurā Ostapenko un Marcinkēviča ar 5-7, 6-3 un 1-6 zaudēja Babošai un Jani.

Marcinkēviča un Ostapenko WTA dubultspēļu rangā ieņem attiecīgi 179. un 410. vietu, bet Baboša un Jani tajā atrodas attiecīgi 26. un 171. pozīcijā.

Latvijas izlasi šajā turnīrā vēl pārstāv arī Laura Gulbe un Dārta Elizabete Emuliņa.

Kā ziņots, turnīra pirmās kārtas cīņās Latvijas izlase trešdien ar 1-2 piekāpās Lielbritānijai, bet Rumānija ar 2-1 pārspēja Ungāriju.

Sestdien Latvijas komandai paredzēta cīņa pret Rumāniju.

Latvija ir pārliecinoša apakšgrupas pastarīte, kamēr Rumānijas izlasei palīdz visas labākās valsts tenisistes - Simona Halepa (WTA rangā desmitā vieta), Sorana Kirstea (26. vieta) un Monika Nikulesku (54. vieta).

Pēc viena apļa cīņām izšķirošajiem mačiem kvalificēsies tikai četru grupu pirmo vietu ieguvējas, bet katras grupas vājākās komandas būs spiestas aizvadīt "izdzīvošanas" cīņas.

Labākās divas šo sacensību komandas kvalificēsies play-off mačiem par iekļūšanu otrajā pasaules grupā. Savukārt grupas vājākās divas komandas 2015.gadā spēlēs Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā.

Latvijas izlase ar Marcinkēviču, Ostapenko un Gulbi ierindā pērn pirmoreiz kopš 2010.gada spēja atgriezties Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā.

Vēsturē labāko sasniegumu Latvijas izlase guva 1993. gadā, kad startēja pasaules grupā, iekļūstot 16 labāko pasaules izlašu vidū.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu