«Re&Re» nesamaksā apakšuzņēmējiem par darbiem jaunajā VID ēkā (109)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Būvuzņēmuma «Re&Re» meitas uzņēmums «Latvijas ceļu būve» (LCB) nav samaksājis apakšuzņēmējiem par darbiem jaunajā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ēkā Rīgā, vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga».

Tiesības būvēt VID administratīvo ēku «Re&Re» ieguva 2011.gadā, uzvarot konkursā piecu vietējo kompāniju vidū ar zemāko cenu - 54,8 miljoniem eiro. Pasūtītājs vienojās, ka būvnieks apakšuzņēmējiem ir tiesīgs nodot darbus, kas kopumā nepārsniedz 70% no līguma summas. Labiekārtošanas un ceļu darbus «Re&Re» nodeva sev 100% piederošajai LCB.

Tieši ar LCB uzņēmums «Minerālmaterālu serviss» vienojās, ka atvedīs uz VID ēkas teritoriju dolomīta šķembas ceļa uzklāšanai par kopumā 32 000 eiro, pastāstījis «Minerālmaterālu servisa» Toms Augustāns. Uzņēmums materiālus piegādāja, taču samaksu par to nesaņēma. Tā kā LCB pārstāvis ar viņiem ilgi nesazinājās, neapmierinātie uzņēmēji devās palīdzību meklēt pie «Re&Re» valdes priekšsēdētāja Aināra Pauniņa, kurš atzinis, ka LCB esot uz bankrota robežas. Pauniņš piedāvājis atpirkt meitas kompānijas parādu, taču tikai par pusi no nolīgtās summas.

Materiālu piegādātajam bijis jāizvēlas - vai nu 32 000 eiro vietā saņemt 16 000 eiro, vai LCB maksātnespējas gadījumā, iespējams, nesaņemt neko. Viņi izvēlējās paņemt pusi no nopelnītā. Līdzīgi vienojies arī uzņēmums «Estire».

VID ēkas projektu uzrauga valsts un privāto partneru kopuzņēmums «Biroju centrs Ezerparks», kura pārstāvji ir izbrīnīti par jebkādiem parādiem, jo LCB lielāko daļu darba esot pabeidzis, par ko ģenerāluzņēmējam jau aizskaitīts nepilns miljons eiro.

«Re&Re» izvairās no atbildes, vai viņi pārskaitījuši naudu savai meitas kompānijai par paveiktajiem darbiem VID ēkas projektā. «Re&Re» vadība apgalvo, ka LCB ilgu laiku esot melojusi par savu patieso finanšu stāvokli, tāpēc patlaban atrodas maksātnespējas priekšā. Pie tā visa vainīgs esot firmas valdes loceklis Māris Balodis, kurš esot pazudis. Uzņēmuma reģistra dati gan rāda, ka Balodis nebija uzņēmuma vienīgais valdes loceklis, bet tajā darbojās arī Egils Bērzups, kurš ir viens no četriem «Re&Re» dibinātājiem un arī patlaban pieņem lēmumus lielajā būvfirmā.

Šonedēļ viens no kreditoriem pret LCB tiesā ierosinājis maksātnespējas procesu, bet to atsauca, jo izdevies vienoties. Divas citas kompānijas - «DSG karjeri» un «Cramo» - vērsušās Rīgas rajona tiesā, lūdzot tomēr ierosināt LCB maksātnespēju, un tiesas sēde nozīmēta 19.februārī.

Komentāri (109)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu