Latvijas tenisistes saglabā vietu savā Federāciju kausa grupā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Tenisa savienība

Latvijas sieviešu tenisa izlase Ungārijā notiekošā Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīra cīņā par vietas saglabāšanu jau pirms dubultspēles nodrošināja uzvaru pār Slovēniju.

Pirmajā vienspēlē WTA ranga 705. vietas īpašniece Jeļena Ostapenko ar 6-3 un 7-6 (11:9) svētdien pārspēja Dalilu Jakupoviču, kura pasaules rangā šobrīd atrodas 276. pozīcijā.

Savukārt dienas otrajā mačā Latvijas izlases līdere Diāna Marcinkēviča, kura WTA rangā ieņem 216. vietu, ar 6-0 un 6-0 sagrāva Masu Zecu-Peskiriču, kura šobrīd ir pasaules 265. labākā tenisiste.

Līdz ar to Latvija jau pirms dubultspēles garantējusi palikšanu Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā.

Latvijas izlasi šajā turnīrā vēl pārstāv Dārta Elizabete Emuliņa un Laura Gulbe.

Kā ziņots, turnīra pirmās kārtas cīņā Latvijas izlase trešdien ar 1-2 piekāpās Lielbritānijai, piektdien ar 1-2 nācās zaudēt arī mājiniecēm ungārietēm, bet sestdien ar 0-3 nācās atzīt spēcīgās Rumānijas pārspēku.

Ar trim zaudētiem mačiem Latvijas izlase B apakšgrupā ieņēma pēdējo, ceturto vietu, bet par tās uzvarētāju kļuva Rumānija.

Pēc viena apļa cīņām izšķirošajiem mačiem kvalificējās tikai četru grupu pirmo vietu ieguvējas, bet katras apakšgrupas vājākās komandas bija spiestas aizvadīt «izdzīvošanas» cīņas.

Latvijas izlase ar Marcinkēviču, Ostapenko un Gulbi ierindā pērn pirmoreiz kopš 2010. gada spēja atgriezties Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā.

Vēsturē labāko sasniegumu Latvijas izlase guva 1993. gadā, kad startēja pasaules grupā, iekļūstot 16 labāko pasaules izlašu vidū.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu