Eksperti: Ekskluzīvo īpašumu īres tirgū gaidāms augošs pieprasījums (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ekskluzīvo nekustamo īpašumu īres segmentā janvāra otrajā pusē jau bija vērojama aktivitāte, kas ļauj prognozēt arvien pieaugošu pieprasījumu pavasara-vasaras sezonā, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja ekskluzīvo nekustamo īpašumu kompānija «Baltic Sotheby's International Realty».

«Ziemassvētku brīvdienu mieru decembrī, janvārī ir nomainījusi jaunā gada rosība - īres dzīvokļus ekskluzīvajā segmentā meklē gan ārvalstu vēstniecību darbinieki, gan starptautisko kompāniju pārstāvniecības, kuru ienākšanu Rīgā veicina Latvijas pievienošanās eirozonai. Šie pieprasījumi pārsvarā attiecas uz mājokļiem, kas atrodas galvaspilsētas klusajā centrā un Vecrīgā, kur interese joprojām pārsniedz piedāvājumu,» norāda «Baltic Sotheby's International Realty» eksperte Evita Pudane.

Šiem pieprasījumiem pārsvarā ir ilgtermiņa īres raksturs, tāpēc tie ir izdevīgi elitāro mājokļu īpašniekiem, kuri var piedāvāt īrei izremontētus dzīvokļus renovētās un sakārtotās mājās, piebilst eksperte.

«Interesentu vidū tāpat ir arī vietējie iedzīvotāji - speciālisti un jaunas ģimenes, kuras vēl nav pieņēmušas gala lēmumu par savu dzīves vietu un kuras izvērtē infrastruktūru, skolu un bērnudārzu tuvumu,» informē Pudane.

Speciālisti uzsver, ka ziemas miers jo īpaši mānīgs ir Jūrmalā, tieši patlaban ir piemērotākais laiks mājokļu sakārtošanai un pieteikšanai īres iespējām gan aktīvajā centrā, gan piekrastē. «Ir jāatzīmē, ka aktīvā īres sezona Jūrmalā kļūst arvien garāka - tā sākas jau agrā pavasarī un labu laika apstākļu gadījumā ir noslogota līdz pat septembra beigām,» uzsver «Baltic Sotheby's International Realty» eksperte Ineta Kaužēna.

Viņa norāda, ka jau ir sācies laiks, kad «Baltic Sotheby's International Realty» pieredz pirmo aktīvo pieprasījumu vilni mājokļu īrei Jūrmalā Lieldienu un vasaras periodam. «Pēdējos divos gados iezīmējās tendence, ka pakāpeniski palielinās to jūrmalnieku skaits, kuri vasaras sezonā pat atstāj savu mājokli, to izīrējot atpūtniekiem, tādējādi uzlabojot savu finansiālo stāvokli gada griezumā. Šādu tendenci prognozējam arī šovasar, jo pieprasījums «premium» segmentā karstajā sezonā pārsniedz piedāvājumu,» piebilst Kaužēna.

Nekustamā īpašuma speciālisti atzīmē, ka nepietiekamo piedāvājumu dažkārt ietekmē īpašnieku bažas par kaitējuma nodarīšanu viņu īpašumam vai īpaši ekskluzīviem priekšmetiem, kas izvietoti mājoklī. Šādos gadījumos tiek ieteikta sadarbība ar apdrošināšanas kompānijām, kas šajā segmentā arī piedāvā plašu pakalpojumu klāstu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu