Ģimene un draugi izvadījuši pēdējā gaitā Filipu Sīmoru Hofmanu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Tuvinieku un daudzu kolēģu lokā pēdējā gaitā pavadīts mūžībā aizgājušais amerikāņu aktieris Filips Sīmors Hofmans. Atzītais teātra un kino aktieris pēdējā gaitā izvadīts piektdien no Svētā Ignācija baznīcas Manhetenā, dievkalpojumu apmeklējot vairākumam Holivudas spožāko zvaigžņu, tostarp Merilai Stīpai, Keitai Blanšetai un Džulianai Mūrai.

46 gadus vecais Hofmans 2.februārī tika atrasts miris savā dzīvoklī Ņujorkā. Atsaucoties uz avotiem policijā, mediji vēsta, ka aktierim bijusi rokā iedurta šļirce, bet dzīvoklī atradušies desmitiem heroīna iepakojumu. Tomēr autopsija nav devusi pārliecinošus rezultātus par Hofmana nāves cēloni un likts veikt tālākas pārbaudes.

Augsti vērtētais aktieris nekad nav slēpis, ka jaunībā piekopis vētrainu dzīvesveidu, aizraujoties arī ar alkoholu un narkotikām. Taču viņš spēja pārvarēt atkarības un 23 gadus dzīvojis skaidrā prātā, līdz pagājušā gada sākumā atklāja, ka no jauna nonācis narkotiku gūstā.

Pagājušā gada maijā Hofmans iestājās rehabilitācijas klīnikā, lai ārstētu atkarību no recepšu medikamentiem un heroīna. Par savām lomām Hofmans saņēmis neskaitāmas kino balvu nominācijas un apbalvojumus, bet 2005.gadā viņš saņēma «Oskara» balvu kā labākais aktieris par rakstnieka Trūmena Kapotes atveidojumu filmā «Capote» («Kapote»).

Savas karjeras laikā Hofmans daudz filmējies neatkarīgajās kinofilmās, kā arī vairumā Holivudas grāvēju. Viņa pēdējā loma bija «Hunger Games» («Bada spēles») franšīzes jaunākajā ekranizācijā. Hofmans piedalījies arī vairumā Brodvejas izrāžu, saņemot divas ASV prestižās teātra mākslas «Tony» balvas.

Aktierim ir trīs bērni - desmit gadus vecs dēls un septiņus un piecus gadus vecas meitas - ilggadējās attiecībās ar kostīmu mākslinieci Mimi O’Donelu. Pāris iepazinās 1999.gadā, strādājot pie lugas «In Arabia We'd All Be Kings» iestudējuma, kuram Hofmans bija režisors.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu