Aptur Panamas kanāla paplašināšanas darbus (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Konsorcijs «Grupo Unidos por el Canal» (GUPC), kuru vada Spānijas celtniecības kompānija «Sacyr», paziņojis, ka Panamas kanāla paplašināšanas darbi tikuši apturēti saistībā ar nesaskaņām neparedzēto izmaksu finansēšanā.

GUPC jau iepriekš draudēja pārtraukt kanāla paplašināšanas darbus, ja Panama nesamaksās 1,6 miljardus dolāru neparedzētās izmaksās.

Konsorcijs apgalvo, ka izmaksas ir pieaugušas, jo Panamas kanāla pārvalde sniegusi celtniekiem nepareizu informāciju par reģiona ģeoloģiju.

Panamas kanāla pārvalde gan uzskata, ka pieprasītā summa pielīdzināma šantāžai.

Tāpat GUPC norāda, ka Panamas kanāla pārvalde nav samaksājusi 50 miljonus dolāru par jau padarīto, kas ļautu uzņēmumiem turpināt darbus īstermiņā.

Konsorcijs gan paziņojis, ka turpinās pūliņus, lai rastu kopīgu risinājumu un vienošanos ar Panamas kanāla pārvaldi.

Kanāla paplašināšanas kopējās izmaksas tiek lēstas ap 5,2 miljardiem dolāru, ieskaitot ar GUPC noslēgto līgumu par darbu veikšanu 3,2 miljardu dolāru apmērā.

Panamas kanāla paplašināšana sākās 2009.gadā, un to bija paredzēts pabeigt šogad, bet pēc pirmajām nesaskaņām GUPC un kanāla pārvaldes starpā par cementa kvalitāti projekts tika pagarināts līdz 2015.gadam.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu