Laika apstākļi šonedēļ sagādās raizes autovadītājiem (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: boegh, CC BY-SA 2.0

Šonedēļ neliels sals naktīs mīsies ar pozitīvām gaisa temperatūrām dienas laikā, bieži gaidāmi nokrišņi – galvenokārt lietus un slapjš sniegs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Pirmdien no rīta gandrīz visā Latvijā sniega sega jau ir nokususi – to veicināja gan siltais gaiss, jo pēdējās trīs naktis tikai dažviet termometra stabiņš noslīd zem 0 grādu atzīmes, lielākajā teritorijas daļā gaisa temperatūra nebija zemāka par 0...+3 grādiem, gan arī lietus.

Līdzīgi laika apstākļi saglabāsies visu nedēļu – no dienvidiem, dienvidrietumiem viena pēc otras pāri Latvijai virzīsies nokrišņu zonas – Latvijas rietumos gaidāms galvenokārt lietus un slapjš sniegs, austrumos – sākumā iespējams arī sniegs, tomēr tas arī drīz vien pāries slapjā sniegā un dažubrīd gaidāms pat lietus.

Debesis šonedēļ lielākoties būs mākoņainas, tikai īslaicīgi starp nokrišņu zonām tās arī skaidrosies, tad naktīs termometra stabiņš noslīdēs dažus grādus zem nulles grādu atzīmes, bet dienas laikā katru dienu visā Latvijā pakāpsies virs tās. Autovadītājiem jābūt uzmanīgiem, jo šādos apstākļos uz ceļiem bieži veidosies apledojums.

Nedēļas lielāko daļu valdīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, tādēļ veidosies arī migla. Nedēļas beigās iespējama arī vētra, kad dienvidu vējš pāries dienvidrietumu, rietumu vējā un teritorijas lielākajā daļā brāzmās sasniegs 15-20 metrus sekundē (m/s), bet jūras piekrastē pat 25 m/s.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu