«Ober-Haus»: Janvārī dzīvokļu pārdošanas darījumu skaits Rīgā audzis par 4,4% (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pēc Zemesgrāmatas datiem, Rīgā reģistrēto dzīvokļu pārdošanas darījumu skaits šā gada janvārī, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, ir audzis un veido 4,4%. Šis nelielais kāpums skaidrojams ar to, ka nepārprotami nekustamā īpašuma tirgus ir aktīvāks nekā pirms gada, taču ne par tik lielu apjomu, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Ober-Haus» mājokļu tirgus pārskatā.

Pēc «Ober-Haus» datiem, janvārī Rīgā joprojām nav notikušas būtiskas vidējās cenas izmaiņas neremontētu sērijveida dzīvokļu segmentā, un tās ir 625 eiro par vienu kvadrātmetru, kas salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn augusi par 7,9%.

Kā novērojuši «Ober-Haus» speciālisti, ieviešot eiro valūtu, nav novērota būtiska īpašumu cenu paaugstināšanās. Tā kā cenas nekustamo īpašumu tirgū jau iepriekš ir bijušas eiro valūtā, tad jaunā valūta nav radījusi papildu pārsteigumus.

Janvārī interese par dzīvokļiem Rīgas mikrorajonos ir augusi kā parasti gada sākumā. Patlaban nekustamā īpašuma tirgus ir ļoti aktīvs visos segmentos, kur klienti interesējas gan par maziem vienistabas un divistabas dzīvokļiem, tāpat arī par trīsistabu un četristabu dzīvokļiem. Kā novēroja «Ober-Haus» speciālisti, tad šobrīd ir liels trūkums ar maziem vienistabu un divistabu dzīvokļiem. Otrreizējā tirgū vienistabas dzīvokļu nemaz nav.

Tāpat ir pieprasīti arī dzīvokļi tuvajos Pierīgas rajonos, kur atjaunojusies interese arī par jaunajiem projektiem.

Klienti aktīvi interesējas arī par banku īpašumiem ar īpaši izdevīgiem kreditēšanas nosacījumiem, sākot no neremontētiem vienistabas dzīvokļiem Pārdaugavā par 500 eiro kvadrātmetrā, tā arī par dzīvokļiem jaunajos projektos tuvāk centram, kur kvadrātmetra cena jau sasniedz 1500 eiro kvadrātmetrā.

Tāpat neliela interese saglabājas arī par trīsistabu un četristabu dzīvokļiem, sākot no 70 kvadrātmetriem gan specprojekta mājās, gan arī jauno projektu mājās Juglā, Teikā un Mežciemā cenu kategorijā no 79 000 eiro līdz pat 179 000 eiro.

Saglabājas interese arī par divistabu dzīvokļiem Teikā un centrā. Galvenokārt saglabājas interese par nelieliem divistabu dzīvokļiem tālajā centrā cenu kategorijā līdz 60 000 eiro.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu