Aizkustinošs stāsts: Lai nosūtītu olimpieti uz Sočiem, māte ieķīlā māju (70)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Valdības nepietiekamā finansiālā atbalsta dēļ filipīniešu daiļslidotāja Maikla Kristiāna Martinesa mātei nācās ieķīlāt savu māju, lai dēls spētu nokļūt līdz Ziemas olimpisko spēļu mājvietai Sočos.

Martiness ir pirmais Filipīnu pārstāvis ziemas Olimpiādē kopš 1992. gada olimpiskajām spēlēm Albērvilā, Francijā.

Jaunā sportista māte Marija Terēza Martinesa ziņu aģentūrai «Catholic News Service» atklāj, ka ir centusies lūgt atbalstu arī valsts amatpersonām, tomēr nav uzklausīta, kā rezultātā nācies ieķīlāt savu māju.

«Tas ir neprātīgs ieguldījums,» stāsta 17 gadus vecā daiļslidotāja māte. «Es pat domāju, ka prezidenta birojā neviens nezina, ka kāds no Filipīnām slidos Olimpiādē.»

Pats sportists paļaujas uz savu ticību un ģimenes atbalstu.

«Līdz šim nav bijis neviena, uz ko varu paļauties. Tikai mana mamma,» norāda Martiness. «Cenšos turēties pie Dieva. Katrās sacensībās lūdzu viņam palīdzību un atbalstu. Tas tiešām darbojas!»

Problēmas ar ekipējumu, treneriem un citiem izdevumiem filipīniešu daiļslidotāju vajā jau kopš brīža, kad viņš sāka startēt starptautiska mēroga sacensībās. Šīs grūtības gan nav atturējušas Martinesu no mērķu sasniegšanas.

«Saku, lai viņš trenējas un lūdzas, jo dažreiz mēs tiešām nevaram atļauties pat treneri,» neslēpj atlēta māte.

Komentāri (70)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu