Īrijā izsludināta sarkanā vētras trauksme; brīdina par draudiem cilvēku dzīvībai (33)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Īrijas sinoptiķi izplatījuši sarkano jeb augstākās pakāpes brīdinājumu par tuvojošos vētru, prognozējot vēja brāzmas līdz 44 metriem sekundē un draudus cilvēku dzīvībai, liecina Eiropas valstu meteoroloģisko brīdinājumu sistēmā «Meteoalarm» publicētā informācija.

Lielākais vējš gaidāms trešdien dienas vidū valsts dienvidrietumos, un sarkanā trauksme ir spēkā Munsteras provincē. Konahtā un Ulsterā valsts rietumos izsludināts oranžais brīdinājums, bet Leinsterā, tostarp galvaspilsētā Dublinā, - dzeltenais jeb zemākās pakāpes brīdinājums. Tomēr arī Dublinā trešdienas pēcpusdienā iespējamas vēja brāzmas virs 30 metriem sekundē.

Vētra un jaunas lietusgāzes tuvojas arī Lielbritānijai, kur Anglijā un Velsā izsludināts oranžais brīdinājums par gaidāmām vēja brāzmām līdz 40 metriem sekundē. Tāpat ir spēkā dzeltenais brīdinājums par stipriem nokrišņiem – lietu un slapju sniegu.

Britu sinoptiķi brīdina, ka vējš lauzīs kokus un nodarīs postījumus elektrolīnijām, kā arī traucēs satiksmi, bet pret krastu vietām trieksies milzīgi viļņi. Savukārt nokrišņi pasliktinās plūdu situāciju, it īpaši Anglijas dienvidaustrumu daļā, tostarp Londonas apkaimē.

Jau ziņots, ka plūdi Lielbritānijā apdrošināšanas firmām varētu izmaksāt vairāk nekā miljardu britu mārciņu (1,2 miljardus eiro), tomēr saskaņā ar firmas «Deloitte LLP» partnera Džeimsa Rakova sacīto tagadējā dabas stihija postījumu mēroga ziņā vēl nelīdzinās 2007.gada plūdiem, kad apdrošinātāji zaudēja trīs miljardus mārciņu un kas bija nopietnākie kopš 1987. un 1990.gada plūdiem.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu