Foto: Policija atsavina iespaidīgu daudzumu nelegālā alkohola (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Pagājušajā nedēļā Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki novērsuši 300 tūkstošu pudeļu iespējamu nonākšanu nelegālajā apritē. Pudelēs atrodas pagaidām nenoskaidrotas izcelsmes alkohols, portālu «Apollo» informē Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

Policijas rīcībā bija informācija, ka, iespējams, vairākas personas nodarbojas ar nelikumīgu alkoholisko dzērienu pārvadāšanu. Veicot pārbaudi, šie fakti tika apstiprināti un minētajā vietā kravas automašīnas «Scania» kravas nodalījumā tika atrastas 250 kastes ar alkohola pudelēm. Kopā policija atsavināja trīs tūkstošus 0,7 litru pudeļu ar “Сельская водка 40%» alkohola bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem un Latvijas Republikas akcizēto preču uzlīmēm.

Aizdomās par nelikumīgu alkoholisko dzērienu pārvadāšanu tika aizturēti četri vīrieši – 1956.gadā un 1969.gadā dzimuši Latvijas pilsoņi, kuri jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā un divus Lietuvas pilsoņus – 1982.gadā un 1967.gadā dzimušu vīrieti.

Par šo faktu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta 2.daļas «Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās», kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu